Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички мотивисан путује на мегдан Црвеној звезди

Фудбалери Радничког сутра од 18.05 сати гостују Црвеној звезди, у утакмици 10. кола Суперлиге Србије.

Дерби меч на стадиону Рајко Митић у Београду најавили су шеф стручног штаба Никола Трајковић и голман екипе, Драган Росић.

Први тренер нишке екипе, Никола Трајковић, светан је тежине задатка који је пред његовим изабраницима у дуелу са шампионом Србије, као и момента у коме овај овај меч долази.

Жао нам је што је одложена утакмица 9. кола, у којој је требало да дочекамо Железничар. Резултати у неколико претходних утакмица давали су нам разлога да са пуно самопоуздања одиграмо тај меч. Наравно, разлози одлагања потпуно су оправдани. Ми смо у ових осам одиграних кола имали чак шест гостовања, па наш тренутни пласман на табели треба сагледати и у том светлу.

Трајковић је наставио, говорећи о квалитетима Црвене звезде.

Јасно је да Звезда има вероватно најјачи играчки кадар у последњих 20 година. Можда ово није прави моментум за њих, али, познајући све људе који раде у том клубу и њихов менталитет верујем да је тамо уследила општа мобилизација. За њих ће сутрашња утакмица бити кључна и верујем да ће они ући јако мотивисано од првог минута. На нама је да будемо храбри и одговорни. Дефанзивно морамо бити концентрисани, дисциплиновани, компактни, а офанзивно да искористимо наш потенцијал, да играчи не буду у неком грчу, већ да искористе стадион, амбијент и терен и прикажу себе у најлепшем светлу. Овакве утакмице су увек велике позоренице за наше играче. Други велики клубови цене вас онолико колико желите да им се супротставите.

 

Када је кадровска ситуација у питању, Трајковић је сугерисао да још увек не може бити сигуран у ком ће саставу наступити у Београду.

Јутрос се три играча пожалило на стомачни вирус, они ће, наравно, сви путовати, верујем и да ће бити спремни, али не бих говорио о именима. Ако говоримо о неком скаутингу противника, они су кроз припремне утакмице играли систем 3-4-3, сличан нашем и ту бисмо ми вероватно изашли систем на систем. Имамо информације да је Звезда дуел са Партизаном спремала са четири играча у задњој линији, тако да морамо да имамо опцију А и опцију Б. Нећемо увек стајати само у ниском блоку, иако ће Звезда својим квалитетом у њега покушати да нас увуче. Имамо идеју да у одређеним моментима утакмице изађемо високо, па затим средњи блок. Ако нас Звезда увуче у ниски блок – тренирали смо и то, да пробамо да одатле изађемо у транзицију. Свакако да нисмо вежбали само дефанзиву, радили смо и на офанзивним принципима. Треба да покушамо да играмо нашу утакмицу и нашу игру.

 

Голман екипе, Драган Росић, нагласио је да увек с нестрпљењем ишчекује дуеле са Црвеном звездом и Партизаном.

Не могу да кажем да не може пуно да се изгуби сутра. И те како може. Важно је да се у ту утакмицу уђе спремно и мотивисано. Не можемо да претимо Црвеној звезди, свесни смо да сваку нашу неозбиљност они могу казнити. Ми ћемо дати све од себе да сутра спречимо Звезду да оствари позитиван резултат.

 

Главни судија овог меча биће Павле Илић из Крагујевца, а помоћници ће му бити Марко Николић и Александар Говедаровић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *