Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички отвара нову сезону против Чукаричког, Трајковић оптимиста

Фудбалери Радничког сезону 2023/24 у Супер лиги Србије отварају гостовањем екипи Чукаричког у Београду. Раднички у нову сезону улази потпуно спреман, а припремни период и очекивања од састава у наредном периоду анализирао је шеф стручног штаба, Никола Трајковић.
Улазимо у првенство максимално спремни за изазове пред нама. Разговарао сам са играчима, радили смо квалитетно и мотивисано у претходном периоду. Показали су друго лице односу на оно што сам чуо да је био случај у претходној сезони. Са доста оптимизма улазим у ново првенство, али, са друге стране, као екипа која се борила за опстанак, имаћемо поштовања за све противнике али их нећемо преценити.

Раднички у првом колу Моцарт бет Суперлиге Србије гостује Чукаричком из Београда, у суботу од 18.55 часова.
Чукарички је имао квалитетну прошлу сезону, у којој су изборили пласман у Европу. Међутим, ми имамо наш циљ, желимо да представимо Раднички у неком другом светлу, да покушамо да победимо сутрашњу утакмицу.

Састав тима у суботу скројиће делом повреде играча и суспензије из претходне сезоне.
Шкрбић је суспендован за наредни меч због црвеног картона у бараж утакмици против Инђије. Имамо проблем са Росићем, који се жали на повреду леђа пар недеља, тако да неће бит у саставу против Чукаричког. Мићин такође кроз припреме „вуче“ повреду још од претходне сезоне и не успева да у континуитету тренира на високом нивоу. Што се осталих играча тиче, сви су спремни, а ја бих желео да се више пажње посвети спремним и здравим играчима, који ће сутра изнети терет. Оних играча којих нема, без њих се може и мора.

Говорећи о начину на који је припремао екипу за сутрашњи дуел, Трајковић је нагласио да је отворено причао са фудбалерима и поручио им да храбро и без задршке наступе у суботу.
То је клуб у коме сам поникао, знамо који су њихови квалитети, али и недостаци. Тарен је исти као и сви други, навијача готово да немају, тако да немамо ту врсту притиска. Дао сам инструкције како да њихову младост и полетност зауставимо и на који начин најбоље можемо искористити наше квалитете и предности.

Kапитен Радничког, Саша Марјановић, прве професионалне утакмице у каријери одиграо је управо у дресу „Брђана“. Kао најискуснији фудбалер у овом саставу, изнео је своје виђење предстојеће сезоне.
Након мало дужег припремног периода и додатних недељу дана, за колико је померен старт сезоне, крећемо у утакмице. Желимо да на њима представимо све оно што смо спремали и радили претходних месец и по дана. Kако на сутрашњем дуелу, тако и током читаве сезоне. Надам се да ћемо из кола у коло бити све уигранији и квалитетнији, да играмо добар и организован фудбал, и да направимо бољи резултат него прошле сезоне и да, ако Бог да, упустимо се у борбу за највиши пласман. Све што је иза нас, остављамо тамо, сада се добро ради и ово је прилика да све проблеме решавамо само на терену, добрим радом, игром и анализом. Надам се успешној сезони.

Меч на стадиону Чукаричког на Бановом брду почиње у 18:55 часова, а главни судија на њему ће бити Ненад Минаковић из Новог Сада.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *