Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Трајковић: Утакмица против Партизана може много да нам донесе

 

Фудбалери Радничког гостоваће у недељу 13. августа, од 19:30, екипи Партизана у Београду. Дуел трећег кола Супер лиге Србије у Хумској долази у специфичном моменту за обе екипе. Црно-бели боље су стартовали у домаћем шампионату од Радничког, али је затим уследио тежак пораз на старту европских квалификација.

 

Шеф стручног штаба Радничког, Никола Трајковић, сагледао је управо те околности најављујући овај меч.

Утакмица пред нама долази у тешком тренутку и за нас и Партизан. Из угла некога ко је играо фудбал, вероватно је ситуација тежа по њих него по нас и то је оно што ја покушавам да објасним својим играчима. Ми треба да одемо растерећени, не да се бранимо, него да искоритимо тај психолошки моменат који је на нашој страни, да покажамо најбољи фудбал који можемо. Ове утакмице су увек излог за наше играче, свако ће гледати шта они могу да пруже против фудбалера из наших најбољих тимова. Све каналишемо у том смеру да одиграмо квалитетно, и офанзивно и дефанзивно и покушамо да извучемо добар резултат. Када говоримо о Партизану, о Звезди, јасно је свима да су они фаворити у сваком момету, без обзира да ли меч долази у тешком моменту или када све иде глатко. Ми треба да покушамо да искористимо моменат где ће они у главама бити усресређени на реванш, да ће такође извршити неке ротације, каже тренер Радничког Никола Трајковић.

 

Тренер Трајковић још једном је истакао да верује у свој тим и жали што распоред на старту није био другачији.

Момци од првог дана раде професионално, испуњавају све захтеве, али некада је потребно и мало среће. Утакмице против Чукричког и ТСЦ-а могле су да крену у другачијем смеру, да смо ми искористили неке своје прилике. За психолошки моменат битан је резултат. Жао ми је што је распоред овакав. Јер када уђете у нову, из претходно стресне сезоне и напорно радите потребан је добар резултат, који би сигурно лакше дошао протв неке мало слабије екипе.

 

Утакмицу у Хумској види као прилику да ствари крену бољим током.

Утакмица против Партизана може много да донесе. Ми смо рачунали, у осам утакмица прошле сезоне, против ова четири противника, Раднички је узео два бода. Ми сада имамо прилику да одмах уземемо три бода и да то буде помак у односу на прошлу сезону. Убеђен сам да мој тим има квалитет. Ипак, можда је Партизан наша прекретница. Играчи немају никакав притисак, притисак је на мени. Од њих само тражим да не понављају грешке, да лопте не иду у простор где нас противник чека и да онда видимо да ли ТСЦ, Партизан, Чукарички могу да нас добију у игри где нема наших директних грешака.

Говорећи о томе шта се мора променити у игри Радничког, Трајковић је истакао проблеме који су се поновили на прве две утакмице у првенству.

Не смемо да правимо јефтине грешке у дефанзиви. Парирали смо Чукаричком, ТСЦ-у, а примали смо голове након непотребно изгубљених лопти. Радили смо на томе, разговарали смо и индивидуално са играчима, и групно, причао сам са задњом линијом тима, Јамкаму и осталим играчима сам рекао да ми морамо бити екипа која увек мора знати шта жели и како да одигра. Не смемо поклањати противницима шансе. 

Направићемо неколико промена у екипи, прилагодити се и ривалу, а од играча на располагању нам није једино Ђуро Зец, који се и даље опоравља од повреде.

 

Раднички на почетку сезоне има изузетно тежак распоред утакмица, а Трајковић је прокоментарисао и свој однос са руководством клуба.

Говорим потпуно искрено и отворено – имам апсолутну подрђку свих људи из клуба. Изашли су у сусрет и омогућили боље и професионалније услове за рад. Зато бих волео да узвратимо резултатима, то је основа свега.

 

Један од најбољих дефанзиваца прошлогодишњег првенства, камерунски интернационалац Базиле Јамкам, предводиће одбрану и у недељном мечу.

Партизан је добар тим, али као и сви остали, има своје слабости. Нећемо бити фокусирани само на њихове квалитете, већ ћемо пробати да искористимо те слабости које приметимо. Морамо бити више оријентисани како ћемо ми играти да бисмо однели победу и уписали прва три бода. Знамо да неће бити лако да то учинимо у гостима, али даћемо све од себе. Моји саиграчи и ја знамо шта навијачи и фудбалска јавност очекују од нас, покушаћемо и дати све да то и остваримо. 

 

Утакмицу у Хумској судиће глави судија Павле Томић из Београда.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *