Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Шарац: Утакмица против Вождовца је прекретница за нас

У свом првом обраћању медијима као шеф стручног штаба Радничког, Драган Шарац представио је свој план рада и очекивања до краја сезоне, а најавио је и наредну утакмицу против Вождовца. Пред Шарцем и екипом је императив боље игре и резултата, а први изазов је меч 26. кола Супер лиге Србије у којем Раднички у недељу дочекује београдски Вождовац од 14 часова на Чаиру.

Шарац је најпре истакао захвалност за прилику да преузме екипу Радничког.
Сваком тренеру је жеља да једног дана самостално преузме и води екипу. Мени је изузетна част да сам добио позив једног великог Радничког и да ћу предводити тим који изузетно добро познајем и клуб према ком имам огромно поштовање. У стручном штабу имамо две легенде Радничког, Сашу Стојановића и Владимира Ђорђевића. Обојица су имали одличне иностране каријере као играчи, а изузетно су перспективни тренери. Уз њих је ту и Дамир Kахриман који ће радити са голманима, а који је такође био играч у великим клубовима. Најважније је да имамо велико међусобно поштовање између нас и играча. Улазимо у нешто потпуно ново и другачије, покушаћемо да већ у недељној утакмици покажемо право лице и сви заједно остваримо циљ – победу над Вождовцем и освојене бодове.

Говорећи о првом изазову и анализирајући наредног противника, Шарац се осврнуо на кадровску ситуацију у обе екипе.
У госте нам долази једна млада и квалитетна екипа са неколико веома талентованих играча, попут Нешковића, Мијаиловића, Бурмаза и чека нас нимало лак меч. Међутим, ми смо ове недеље јако добро радили и припремали се за њу. За нас је ово изузетно значајан меч и својеврсна прекретница. Имамо добар ростер играча, неки се враћају из повреда, други су оздравили и можемо да користимо већину њих. И даље не могу да рачунам на Сашу Марјановића који је близу повратка. Његово одсуство је велики хендикеп и играч таквог калибра биће велико појачање чим се буде у потпуности опоравио.

Потом је истакао да је пред њим и екипом период интензивнијег рада, како би се што пре изашло из резултатске кризе.
-Посебно смо радили на завршници током ове недеље, јасно нам је да је то сегмент који морамо да поправимо. Разговарали смо и покушаћемо да пребродимо ту баријеру и кренемо да постижемо голове. Имамо пет утакмица до плеј офа и циљ је да сакупимо што више бодова, како код куће тако и на утакмицама у гостима.

Александар Пејовић истакао је важност недељне утакмице у светлу свих недавних резултата и дешавања у стручном штабу.
Морамо да покажемо реакцију и да се сви ми играчи држимо заједно у овој ситуацији. Са доласком новог шефа стручног штаба стигла је и нова енергија, то се назирало у Новом Саду на претходној утакмици, тада смо били ближи победи, а сада је време да све дође на своје. Уз максималну ангажованост и борбеност можемо до победе. Неће бити лако, долази растерећена екипа Вождовца која већ неколико годинама игра нападачки фудбал, али је најбитније у овом моменту како ми играмо. Победа би нам поред бодова донела и много на психолошком плану и верујем да после, уз добар рад, долазе и бољи резултати.

Недељну утакмицу на Чаиру судиће главни судија Новак Симовић, а улазнице се могу купити на билетарници стадиона на дан утакмице по цени од 300 динара за јужну, 500 за источну и западну трибину, док је за ложу потребно издвојити 2000 динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *