Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Јоксимовић: Да постигнемо гол више од Спартака

Након победе над екипом Младости пред својом публиком претходног викенда, фудбалери Радничког гостују суботичком Спартаку у среду од 18:30 часова у 28. колу Супер лиге Србије.

Дуел два тима из доњег дела табеле може донети вредне бодове екипи Дејана Јоксимовића, који наглашава да његови изабраници у свакој наредној утакмици морају ићи на победу и са том жељом морају улазити у сваки дуел.

Играмо против екипе коју води један од најбољих тренера у Србији, Ненад Лалатовић, који је у више наврата био и у Радничком. Он је велики мотиватор и његове екипе играју са доста жеље, енергије, хтења и посвећености да дођу до жељеног резултата. У другом делу сезоне, по мом мишљењу, имају више проблема са резултатима него са квалитетом игре, тако да смо се ми у односу на то припремали за меч. Kроз тренинге, затим различите анализе, разговоре, упознавали смо играче са противником јер времена није било много. Треба да будемо агресивни, покретљиви и да креирамо више ситуација из којих ћемо покушати да угрозимо гол противника и оно што је суштина – да постигнемо гол више него што ћемо да примимо.

Екипа Спартака по неколико параметара подсећа на Раднички у овој сезони и Јоксимовић верује да нас очекује узбудљив меч.

Одиграли су добро против Партизана, понављам, мишљења сам да они имају више проблема са резултатима него са игром. Ми смо одиграли једну психолошки тешку утакмицу, на срећу добили смо је и очекујем реакцију екипе у смислу већег самопоуздања које је било неопходно у претходном периоду. Притисак победе смо скинули са себе и сада само треба да наставимо у истом ритму. Што се тиче тог учинка код куће и на страни, сматрам да је ту можда у питању и психологија. Ето и Спартак је, по резултатима, пружио боље партије на страни. Вероватно је ту до психолошког оптерећења играча. Kада се игра кући „мора“ да се добије. У принципу екипе су у сличном моментуму и мислим да ће утакмица бити отворена и до самог краја неизвесна.

Раднички ће у девет дана одиграти три важне утакмице, а Јоксимовић истиче да позиција клуба на табели не дозвољава било какво ротирање због одмарања играча.

Искрено, нисмо у ситуацији да калулишемо у том смислу. Одређене промене ћемо направити, али не у контексту да се се не оптерећује екипа, већ у односу на противника, али и на ситуацију. Стајић се враћа у тим, Давид Петровић неће моћи да игра због парних картона. Важно је да сви играчи схвате да су битни, инсистирамо на томе. Против Младости су играчи са клупе донели енергију, додатну сигурност, тада смо постигли два гола, решили неке дефанзивне проблеме, дакле свако има своју улогу. – завршио је шеф стручног штаба Нишлија.

Меч на Градском стадиону у Суботици судиће новосађанин Никола Радаковић са помоћницима.

a.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *