Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Јоксимовић и Илић оптимисти пред гостовање Новом Пазару

У последњем, 30. колу регуларног дела Супер лиге Србије, Раднички у понедељак, 15. априла гостује екипи Новог Пазара. Оба тима ће након овог кола наставити такмичење у плеј ауту, али је наредни меч изузетно важан због коначног пласмана и бодовне предности у односу на ривале пред 7 кола доигравања.

Тимови овај дуел дочекују у различитом расположењу, Пазарци су у лошој серији, а испали су и из Kупа Србије, док је Раднички, предвођен тренером Јоксимовићем „везао“ три узастопне победе и сада се налази у безбедној зони на табели.

Остварили смо три везане победе у десетак дана што је за нас, с обзиром на ситуацију у којој смо се налазили и у којој се још увек налазимо, јако битно. Очекујем да наставимо у истом ритму. Ми смо са те три побее, само дошли у ситуацију да можемо више сами да одлучујемо о својој судбину, не обраћајући пажњу на резултате наших ривала. Наравно да у наредном периоду, већ у Новом Пазару, треба да искористимо прилику и наставимо да сакупљамо бодове који ће нам бити јако битни да би остварили наш циљ – опстанак у лиги,– започео је излагање Јоксимовић на редовној конференцији за медије.

Анализирајући наредног ривала, Јоксимовић је истакао да је Нови Пазар променио стил игра доласком тренера Матића, те да његови играчи морају обратити пажњу на неколико сегмената у игри.

Што се тиче утакмице у Новом Пазару, без обзира на њихове резултате остварене у овом пролећном делу првенства, који сигурно нису на нивоу очекивања, треба истаћи да се ради о једној јако квалитетној екипи. Екипи, која је према њиховим речима, пројектована да игра Европу и са играчима који могу да једним потезом одлуче утакмицу, а ту пре свега мислим на Љаjића, Суму, Шћеповића… Ми смо у припреми утакмице обратили пажњу на новине и специфичности у игри које је донео колега Матић. Мораћемо да обратимо пажњу на увлачење крила у везни ред, једна од специфичности је и та да код дефанзивног прекида остављаљу три играча високо, на неки начин ризикујући своју дефанзиву, али то са друге стране, у офанзивној транзицији, може да буде велики проблем за нас. Нагласио бих и улогу голмана Мирковића у офанзивном делу игре јер он усмерава нападе, ако му се да пуно простора да он може дугим лоптама да оптерећује нашу задњу линију, да развлачи наше линије одбране. У тим ситуацијама морамо да будемо пре свега одговорни, чврсти, сконцентрисани, да нападнемо другу лопту, освојимо је, све су то изазови који нас очекују. Анализирали смо их пробаћемо да одговоримо на најбољи могући начин. Оно што стално поновљам на свакој конференцији, жеља мора да буде присутна, морамо да будемо енергични, да у дуеле улазимо са пуно страсти, срчаности, онда ће доћи до изражаја сви квалитети и предности које имамо.

Вања Илић „мотор“ је читавог тима у овој сезони. Својим головима и асистенцијама знатно је доприносио коначном резултату Радничког на свим утамакмицама. Неуморни везиста најављује да ће такав бити и у Новом Пазару.

Сви добро знамо какве играче има Нови Пазар, али нећу о именима, из поштовања према својој екипи, јер и ми имамо веома добре играче. Одморили смо се добро после претходног мини циклуса, имали два слободна дана, спремили се за Пазарце, добили задатке. Полазим од себе – што је до мене, да агресивношћу, енергијом, дуелима, борбом, вољом, покренем саиграче, ја ћу то урадити. Морамо да будемо тим, било да први дамо гол или га примимо, као против Вождовца у претходном колу, када смо успели да се експресно вратимо, морамо играти у истом ритму до краја.

Меч на Градском стадиону у Новом Пазару почиње у 16 часова, а главни судија меча је Павле Томић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *