Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Куп: Раднички дочекује Динамо из Врања

Фудбалери Радничког сутра од 14.30 сати дочекују Динамо из Врања у 1/16 финала Купа Србије.

Нишки тим утакмицом против Динама започиње мини-циклус, у склопу којег ће у року од десет дана одиграти чак четири меча на свом стадиону. Након овог дуела у Купу, следе три сусрета у Суперлиги Србије. У суботу на Чаир стиже Младост из Лучана, па следеће среде Раднички из Крагујевца и потом у ону тамо недељу Спартак из Суботице.

Победама на овим утакмицама, Раднички би могао да направи велики посао. Прво да прође у осмину финала Купа, а онда да се учврсти у горњем делу табеле у Суперлиги.

Тога је свестан и шеф стручног штаба Нишлија Радослав Батак, који ипак упозорава да треба бити опрезан и ићи меч по меч. Први на реду је трећелигаш из Врања, који у Српској лиги-Исток заузима 14. место након 11 одиграних кола.

Разлика у квалитету је велика у нашу корист, али опуштања не сме бити. И Црвена звезда је квалитетнија екипа од нас, па нас је једва победила у недељу. Нисмо ништа препустили случају. Анализирали смо Динамо до танчина и знамо шта треба да урадимо како би остварили циљ, а то је победа и пласман у наредну рудну националног Купа. Свесни смо да нас чека згуснут распоред и веома је добро што су ми коначно сви играчи на располагању. Биће ротација у постави, морамо квалитетно распоредити снаге, али нећемо потценити Врањанце и на терен ће изаћи постава за коју сматрам да може да нам донесе жељени резултат у овој утакмици. Задовољан сам како радимо и напредујемо, атмосфера у екипи је одлична и оптимиста сам када је реч о наредном периоду– рекао је Радослав Батак.

У 1/16 финала Купа Србије игра се једна утакмица, а уколико након 90 минута фудбала буде нерешено, одмах ће се приступити извођењу једанаестераца.

Главни судија сусрета на стадиону Чаир биће Стефан Јекнић из Суботице, а делегат ће бити Мирослав Миливојевић из Ниша. На утакмицама Купа Србије нема ВАР технологије, за разлику од мечева у Суперлиги.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *