Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички гостује Партизану

Завеса на ову сезону у фудбалској Суперлиги Србије биће спуштена у недељу од 18.30 сати, када су на програму три утакмице последњег 37. кола плеј-офа. Састаће се Партизан-Раднички Ниш, Црвена звезда-Вождовац и ТСЦ-Војводина, а на талону су шампионска титула и четврто место које води у квалификације за УЕФА Лигу Конференција.

Борбу за четврто место воде три тима. Тренутно жељену четврту позицију место држи Раднички Ниш са 51 бодом, Вождовац је пети са 49, док је ТСЦ шести са 48.

Дакле, Раднички у последње коло улази тако што ће се сам питати о својој судбини. Треба му макар бод на изузетно тешком гостовању у Хумској како не би зависио од осталих резултата.

Ако Раднички изгуби од Партизана, има и она друга варијанта да нишки тим трећи пут у последњих пет година заигра на међународној сцени, а то је да ТСЦ не победи  Војводину. Наравно, ни Вождовац у дуелу са Звездом не сме да освоји сва три бода. ТСЦ је у регуланом делу сезоне био четврти и зато ће имати предност у односу на Раднички у случају да ове две екипе заврше првенство са истим бројем бодова. Раднички је након 30 одиграних кола био пети.

Шеф стручног штаба Нишлија Радослав Батак верује у своју екипу пред одлучујућих 90 минута у сезони.

Дошли смо до циљне равнине и сада треба да направимо завршни корак у утакмици која је за нас једно велико финале. Сами се питамо, а то смо и желели. Тај корак неће бити лак, најтежи је могући, али нама наду нико не може да одузме. Партизан је ове сезоне био прилично убедљив, ретко је губио бодове, али да није немогуће остати непоражен на његовом стадиону показали су Пролетер и Напредак. Морамо бити фокусирани, морамо да гледамо само себе и како да узмемо макар тај један бод. Резултат из Бачке Тополе нас неће занимати док буде трајала утакмица. Добро смо радили током ове седмице, екипа је спремна и мотивисана, а од стартера ће нам недостајати само Савић. Партизан поштујемо, знамо да ће и они бити под притиском ако чују да им резултат са Маракане не иде на руку. Они су испустили лепу предност у овом првенству, али нас то не треба да интересује. Ми треба да одрадимо све оно што је до нас, да се не обазиремо на њих и факторе са стране. Знамо који смо пут превалили да би дошли до ове ситуације и даћемо све од себе да финиширамо на прави начин. Треба да играмо одговорно, да тражимо шансу у транзицији и мислим да није немогуће да остваримо зацртани циљ– изјавио је Радослав Батак.

Главни судија у Хумској биће Милан Стефановић, док ће у ВАР соби бити Милан Митић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *