Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички гостује Пролетеру

Фудбалери Радничког сутра од 14 сати гостују Пролетеру из Новог Сада у 21. колу Суперлиге Србије, које је и последње у јесењем делу сезоне.

Тим из Ниша се налази у позитивној серији од седам лигашких утакмица без пораза. Од тога је уписао три победе и четири ремија, па у овај дуел улази као пети на табели са 27 бодова на свом конту. Пролетер је на десетој позицији са три бода мање од Нишлија.

Ове две екипе су се већ једном састале у текућој сезони, а Пролетер је 23. августа направио изненађење у склопу шестог кола и славио је на Чаиру са 1:0. Од тада се много тога променило. Раднички у последње време игра добар фудбал, а шеф стручног штаба Радослав Батак верује да ће се низ непобедивости наставити у Новом Саду.

Јако битна утакмица је пред нама. Ово је последњи меч у календарској години и желимо да га одрадимо на најбољи могући начин. Гостујемо доброј екипи, која игра тврд фудбал и која код куће прима веома мали број голова. Чак су одолели и Партизану и узели бод у Београду, а победили су и у Нишу у првом делу сезоне без примљеног поготка. Гледао сам све њихове утакмице. Јаки су по крилима, а код куће су офанзивни и играју кроз посед. Поштујемо их, али пре свега гледамо себе. У доброј смо серији и желимо да и против Пролетера будемо на нивоу из претходних утакмица. Имамо игру, знамо шта хоћемо, стварамо шансе, напредујемо на табели и остаје велика жал што задње две утакмице нисмо добили, а доминирали смо у њима– рекао је Батак.

Раднички и у овај сусрет неће моћи да уђе у најјачем могућем саставу.

Никола Вујадиновић је већ неко време одсутан због повреде коју је добио још против Напретка. Риоеји Мићибући осећа последице играња по тешким теренима, повредио је задњу ложу и ровит је. Никола Аксентијевић има парне жуте картоне и неће играти, а видећемо пред сам меч каква ће бити процена лекара око Миљана Шкрбића, који се повредио против Чукаричког у суботу. Остали су спремни. Поново нас чекају тешки услови, а надам се да ће терен бити у стању да може да издржи један овакав меч и да ћемо бити у прилици да играмо нашу игру. Оптимисти смо, идемо по победу и да на најлепши могући начин одемо на одмор– завршио је Батак.

Главни судија на стадиону „Карађорђе“ биће Андрија Стојановић, док ће у ВАР соби бити Станко Остраћанин.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *