Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички гостује Раднику

Тешко да је неко пред почетак сезоне очекивао да ће утакмица у Сурдулици између Радника и нишког Радничког, у недељу од 18 сати, бити „дерби“ зачеља табеле у седмом колу Суперлиге Србије.

И Нишлије и Сурдуличани у овај дуел улазе без победе и са само два освојена бода у уводних шест кола.

Нови тренер Радничког Саша Мркић је у среду дебитовао поразом од Колубаре у заосталом сусрету трећег кола (0:1), а пред окршај са Радником истиче да су три бода императив.

После кише би коначно требало да дође и мало сунца у наш тим. Морам мало да се вратим на меч са Колубаром. Имали смо велики пех и ммного проблема. Повредио нам се Аксентијевић пред сам почетак, потом смо несрећно сами себи дали гол, а онда смо имали доминацију у свим статистичким параметрима и нисмо успели да дођемо до позитивног резултата. Статистика је једно и од ње се не живи, а резултати су друго и време је да кренемо да освајамо бодове. Уочио сам недостатке унутар тима на тој утакмици и потрудићемо се да све то исправимо у Сурдулици. Између нас и Радника нема непознаница. Очекује нас дуел против једне мотивисане, борбене и агресивне екипе и пред нама је тежак посао. Верујем у момке, верујем у ово што смо почели да радимо и надам се повољном исходу по нас у недељу. Свакодневно причамо о грешкама које су до сада прављене, радимо на томе да се екипа психички подигне. Живот иде даље, долазе нови изазови и играчи морају да забораве шта се до сада дешавало. Једна победа најбољи лек и надам јој се у Сурдулици– рекао је Мркић.

Раднички ће у Сурдулици променити неколико играча у стартној постави, пре свега у одбрани.

Мислим да ће се Аксентијевић опоравити и заузети своје место на позицији десног бека. Имамо проблем са штоперима, то није тајна и одлучио сам да мало одморим Антона Толордаву, који је ушао у серију киксева и потребно му је да се мало смири и охлади главу. Враћа нам се Димић након лакше повреде и рачунам да ће он моћи да одигра макар друго полувреме и оплемени везни ред својом креацијом. Што се тиче голмана, браниће млади Стевановић, јер немам информацију да ћемо ангажовати неког искуснијег чувара мреже до овог меча са Радником. Остали су спремни, али не бих сада о првих 11. Одлуку ћу донети на дан утакмице. Треба још да испробам неке варијанте, много нам је важна ова утакмица– завршио је Мркић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *