Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички гостује ТСЦ-у

Фудбалери Радничког у понедељак од 18 часова гостују ТСЦ-у из Бачке Тополе у 19. колу Суперлиге Србије.

Дуел на новом стадиону ТСЦ-а биће веома важан у борби за позиције у горњем делу табеле.

Нишки тим је везао пет мечева без пораза, а победом против Радника са 3:0 у прошлом колу се пробио на шесту позицију на табели са 25 освојених бодова. ТСЦ је са друге стране имао одличан старт сезоне, али је онда упао у озбиљну кризу која и даље траје. Овај тим је у серији од осам лигашких утакмица без победе, од тога  шест пораза и два ремија. ТСЦ је у ово коло ушао као деветопласирани на табели са 22 бода на свом конту. Екипу је у међувремену преузео нови тренер Жарко Лазетић и успео је да у среду оствари тријумф против Колубаре резултатом 2:1 у осмини финала Купа Србије.

Раднички и ТСЦ су се већ једном састали ове сезоне у Суперлиги, а тим из Бачке Тополе је 9. августа славио на Чаиру са 2:1. Од тада се много тога променило, па Раднички на овом гостовању жели реванш, али и наставак пробоја према местима која воде у Европу.

Шеф стручног штаба Нишлија Радослав Батак поштује противника, али истиче да Раднички има све што је неопходно да настави своју позитивну серију.

Поставили смо неке стандарде у игри у претходних месец дана и испод тога немамо више право да идемо. Пред нама је захтевна утакмица и противник који је у лошој серији и који у последње време постиже резултате испод својих очекивања. У питању је изузетно организован клуб на свим нивоима, имају новог тренера и пробаће сигурно да нас на тој енегрији угрозе. ТСЦ има одличне појединце, темељно смо се припремили за њих и неће нас заварати ови њихови негативни резултати. Верујемо у себе. Урадили смо доста добрих ствари у претходном периоду, везали смо неколико квалитетних утакмица и желимо да наставимо са добрим резултатима. Наш циљ је победа. Играћемо нашу игру и трудићемо се да се наметнемо од првог минута. Услови за игру су тамо идеални и имамо све предуслове да пружимо једну добру партију и вратимо се у Ниш задовољни– рекао је Батак.

Раднички ни у Бачкој Тополи неће моћи да наступи у најјачем могућем саставу.

Штопер Никола Вујадиновић се још увек није опоравио од повреде и неће моћи да нам помогне. Добре вести су да се враћа Лазар Арсић, након што је одрадио суспензију због жутих картона и да је Александар Ковачевић потпуно спреман, пошто је у последње време кубурио са повредема. Сво остали су на располагању и спремни су да играју– завршио је Батак.

Главни судија овог сусрета је Милан Митић, а у ВАР соби ће бити Александар Живковић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *