Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички гостује у Лучанима

Фудбалери Радничког у суботу од 21 сат гостују Младости из Лучана у петом колу Суперлиге Србије.

Нишлије овај меч дочекују са једним бодом на свом конту, додуше уз утакмицу мање, и у специфичном моменту након испдања од Гзире у Лиги конференције и пораза од ТСЦ-а у домаћој лиги.

Младост такође има лош старт шампионата. И она има један бод, али из сва четири дуела.

Шеф стручног штаба Радничког Томислав Сивић најавио је сутрашњу утакмицу на редовној конеренцији за штампу.

Некако нема смисла да сваки пут када изађем овде пред вас причам о проблемима, али заиста је невероватно са чиме се све суочавамо. Конкретно, за Лучане, нема Савића, нема Марјановића, нема Томића, све због повреда. Нема Пејовића и Гакуа због црвених картона. Сада се појавио и Шкрбић, али још је далеко његов повратак на терен. Имам играче пред собом, а заправо их немам, не могу на њих да рачунам. На све ово, код неколико играча се јуче појавила некаква алергија. Осули су се по целом телу, отишли су код доктора да приме ињекције, да видимо колико ће то да се шири, да ли ће уопште моћи да играју-образложио је тренер Томислав Сивић, на прес конференцији на Чаиру, због чега, први пут од почетка сезоне, не може да презентује ни нацрт стартне поставе и наставио:

Упркос свим побројаним проблемима, ипак иза себе имамо једну квалитетну радну недељу. Добро смо тренирали, али и много причали. Треба бити јак кад је најтеже, треба се подићи у оваквој ситуацији, а нико нам ту не може помоћи, осим ми сами себи на терену, добром игром и позитивним резултатом– истакао је Сивић и потом у суперлативу говорио о Младости:

Младост је дугогодишњи суперлигаш, искусна и као клуб, и као тим, и као скуп појединаца. Сад су чак мало и подмладили екипу, али неколицином екстра талената. Добро су играли и против Звезде и против Колубаре, иако су оба меча изгубили. Свесни смо оног што нас чека. Даћемо све од себе, само је питање колико ћемо имати простора за ротације да изнесемо утакмицу до краја– јасан је Сивић.

На крају је тренер Нишлија говорио о Гзири, која је одолела Волфсбергеру у Аустрији (0:0), у првом мечу трећег кола квалификација за УЕФА Лигу конференције.

У Србији сте увек имали стручних консултаната, који се, после утакмица као што је била ова наша са Гзиром, јаве са својом експертизом, која је, наравно, увек негативна. Показало се да то баш нису ’конобари и кувари’. Четири-пет играча Гзире били би појачања за 90 одсто наших суперлигаша. Не бих да полемишем са ’експертима’, свако има право да изнесе своје своје мишљење. Мада, један господин који је коментарисао наш пораз од Гзире је попут оних људи који оду у кафану и наруче једну веселу песму од Томе Здравковића. Отприлике тако и од њега можете чути нешто позитивно– завршио је Сивић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *