Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички домаћин Војводини

Дерби 27. кола фудбалске Суперлиге Србије играће се у суботу од 17 часова на стадиону Чаир у Нишу. Раднички дочекује Војводину и биће то директна борба за четврто место на табели, које би требало да наредне сезоне донесе пласман на европску сцену.

Нишлије и Новосађани у овај дуел улазе бодовна поравнати. Имају по 36 бодова, деле ту жељену четврту позицију и јасно је колики би искорак унапред направио евентуални победник у овом сусрету.

У табору Радничког са нестрпљењем ишчекују утакмицу и верују да ће успети да упишу три бода.

Пред нама је прави дерби и утакмица која има велику тежину за даљи развој у борби за четврто место. Наравно, има и после овог меча још пуно да се игра, постоји још кандидата за то четврто место, али тријумф би овде за нас представљао огроман ветар у леђа у наставку сезоне. Војводина је везала три пораза у лиги, али ти не сме да нас завара. У питању је изузетно квалитетна и добро вођена екипа и доћи ће овде да прекину тај лош низ и врате се на позитиван колосек. Морамо бити на максмуму, како би могли да остваримо наш циљ, а то је победа. Ми у овај меч улазимо у добром расположењу. Победили смо Колубару, дошли на место на којем желимо да будемо на табели и даћемо све од себе да се на њему и учврстимо. Очекујем да ћемо имати подршку са трибина, биће нам потребна– рекао је шеф стручног штаба Радничког Радослав Батак.

Нишки тим ће у мечу против Војводине бити значајно ослабљен.

Нећу моћи да рачунам на Николу Вујадиновића и Стефана Митровића и то је огроман хендикеп за нас, јер се ради о носиоцима наше игре. Вујадиновић је против Колубаре добио незгодан ударац, морао је да наспусти игру и сада га чека краћа пауза како би санирао ту повреду, док је Митровић нагомилао жуте картоне. Познато је да је Вујадиновић стуб наше одбране, а Митровић је вероватно најбољи „бонус“ лиге и играч који је толико пута правио превагу на терену у нашу корист. Ипак, ми имамо спремне замене и верујем да ће они одговорити свим постављеним задацима. Добра вест је да нам се враћа Алексндар Пејовић, који је прескочио Колубару због жутих картона– завршио је Батак.

Главни судија овог сусрета биће Дејан Трифковић, док ће у ВАР соби бити Милош Милановић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *