Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички дочекује Црвену звезду

Након двонедељне паузе због обавеза репрезентација, наставља се такмичење у фудбалској Суперлиги Србије и то утакмицама претпоследњег 29. кола регуларног дела сезоне.

Дерби кола играће се у суботу од 16.15 сати на нишком Чаиру, где Радничком у госте долази актуелни шампион Црвена звезда. Утакмица има велику тежину. Звезда се бори да обезбеди прво место, док Раднички жели да сачува четврто место, које води у Европу, и да са њега уђе у плеј-оф.

Раднички тренутно држи жељено четврто са 40 бодова, што је два више од ТСЦ-а, три од Вождовца, а четири од Војводине. Четврто место гарантује и четири меча на домаћем терену у плеј-офу, наспрам три гостовања и јасно је колико је битно да Нишлије са ове позиције уђу у доигравање. Звезда са 75 бодова дели прво место са Партизаном, али има бољи међусобни скор, па ће у плеј-оф ући као прва уколико остане бодовно поравната са црно-белима.

Шеф стручног штаба Нишлија Радослав Батак нахвалио је ривала, али је и нагласио да Раднички има план за успех.

Пред нам је дерби утакмица у којој сви треба да уживамо. Звезда се бори за титулу и овде долази са императивом победе. Не треба пуно трошити речи о квалитетима нашег противника. Само ћу рећи да су њихове игре на међународној сцени све показале и да нам у госте долази озбиљан европски тим. Они имају по двојицу квалитетних играча на свакој позицији и нас не оптерећују ови наслови да ће бити ослабљени ако им не буде бранио Борјан. Кад год га је мењао Поповић то је чинио на високом нивоу. Што се нас тиче, ми смо се добро спремали током ове паузе. Готово сви играчи су залечили повреде, немамо суспендоване фудбалере, а једини проблем је повреда капитена Пејовића коју је зарадио пре две недеље у Крагујевцу. Наш медицински тим чини све да га оспособи за игру, али видећемо како ће се развијати ситуација. Остали су спремни. Они су фаворити, али ми имамо план и верујемо да на нашем стадиону можемо доћи до позитивног резултата– рекао је Батак.

Раднички и Звезда су ове сезоне два пута одмеравали снаге, у оба наврата на стадиону Рајко Митић. У Суперлиги је јесенас било 1:0 за домаћина, а у осмини финала Купа Србије, пре месец и по дана, није било голова, па је Звезда прошла даље тек након драматичне пенал-серије.

Не бих се освртао на те утакмице, јер је играње против Звезде у Београду и у Нишу потпуно другачија прича. Другачија је припрема, другачија је и тактика. Наш освновни циљ на овој утакмици треба да буде да им не дозволимо да нам праве велики притисак на нашој половини, да их што више удаљимо од гола и уколико у томе успемо, имаћемо чему да се надамо. Ово је само још један меч у низу и крајњи исход, ма какав год био, неће ништа променити у нашем главном циљу у сезони, а то је да будемо четврти и након последњег 37. кола– завршио је Батак.

Продаја улазница за овај меч обавља се на билетарници на источној трибини стадиона Чаир и билетарници испред хале Чаир. Данас карте могу да се купе од 10 до 18 сати, а сутра од 10 сати до почетка утакмице. Цене су 800 динара за источну и западну трибину, 500 динара за јужну и северну, односно 1.500 динара за место у ложи. Деца до 8 година старости не плаћају улазницу уз пратњу родитеља или старатеља.

Треба напоменути да ће очи почетка утакмице стадионом Чаир продефиловати чланови најславније генерације Радничког, који ће 7. априла обележити 40 година од полуфиналне утакмице Купа УЕФА против Хамбургера.

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *