Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Лалатовић: Очекује нас тешко гостовање, али идемо по сва три бода

Фудбалери Радничког гостују екипи Напретка у Kрушевцу у оквиру 23. кола Супер лиге Србије. Раднички је тренутно на 11. позицији у лиги са 22 освојена бода, а Напредак на 12. са 19 бодова на свом конту.

Своја очекивања од овог дуела најавио је шеф стручног штаба нишког суперлигаша, Ненад Лалатовић.
Очекује нас јако тешко гостовање. Гледао сам претходну утакмицу Напретка против Новог Пазара, у којој је ова екипа поражена и поред приказане боље игре од Пазараца. Изгубили су меч због једне грешке. Променили су тренера, а увек ове промене продрмају екипу и унесу неку нову енергију. Одлично познајем свог колегу, одрасли смо заједно, и ја му желим пуно среће и успеха, али тек после наше утакмице. Напредак има сјајне појединце у екипи и ово је за сада наш најтежи меч на страни. Мало ме чуде ови термини за играње фудбалских мечева, радним данима у пола три, али ми се ту ништа не питамо.

Сратег Радничког осврнуо се потом и на стање у екипи Радничког.
Атмосфера у екипи је јако добра, а играчи су спремни за изазове. Остаје жал за пропуштеном победом у прошлом колу, доминирали смо на тој утакмици, али нисмо реализовали шансе у којима је теже било промашити него погодити гол. Да смо ту утакмицу добили били би на само два бода од плеј-офа. Овако, у три кола смо преполовили заостатак из јесењег дела за осмопласираном екипом и верујем да смо на правом путу. Желимо да се покажемо у правом светлу и да у Ниш вратимо сва три бода.

Посебан акценат стављен је и на нападаче екипе и специфичну ситуацију у којој се тим нашао у овом тренутку.
Морамо да штедимо Шкрбића, након петнаест месеци паузе не смемо га префорсирати и ризиковати нову тежу повреду. Њега полако враћамо у мечеве, а да је он потпуно спреман био би најбољи нападач лиге. Петров нам се разболео пред прошли меч, па смо остали само са омладинцем Петровићем, који је на припремама такође вукао здравствени проблем са плућима. Павловић је добио страшан ударац у зглоб на прошлом мечу и он се полако опоравља. Андрић се коначно враћа после опоравка од повреде који је задобио у финишу припрема.

За крај, Лалатовић је још једном апострофирао уједначеност екипа у Супер лиги и велику неизвесност за коначан пласман на крају првенства.
Сви су се одлично појачали и сада нема изразито слабе или јаче екипе од наше, свако свакога може да добије а још је пуно бодова у игри. На нама је да у наредним тешким утакмицама покажемо право лице и да наставимо да градимо нашу игру подижемо се и на табели. Ми сада немамо тим који може да гази све пред собом, али у прва три кола ниједан противник нас није надиграо. Напротив, били смо бољи ривал у свим утакмицама.

Меч на стадиону Младост у Kрушевцу почиње у 14:30 сати, а главни судија биће Јован Шегрт.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *