Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички дочекује Јавор

Фудбалери Радничког у 35. Kолу Супер лиге Србије на свом “Чаиру” у понедељак дочекују екипу Јавора из Ивањице. Екипе на табели деле само 2 бода и тренутно су обе изнад “опасне зоне”, па би победа за оба тима донела знатно мирнији финиш сезоне у преостала два меча.

Ово ће бити четврти сусрет ових екипа у овој сезони, у претходна два првенствена дуела Раднички је славио и као гост (0:2), и недавно, као домаћин (1:0), а у Kупу Србије тријумфовао је над тимом из Ивањице након бољег извођења једанаестераца.

Овај дуел на конференцији за медије најавили су шеф стручног штаба Драган Шарац и дефанзивац Базиле Јамкам.

Најављујући још један тежак меч, Шарац је између осталог додао:
Иако смо Јавор успевали да добијемо ове сезоне, прошли пут пре само четири првенствена кола, знамо јако добро да је то квалитетна и незгодна екипа, која боље игра на страни него код куће. Имају јако брзу транзицију са своје половине терена, убојите офанзивце попут Гигића, Kембела, Танка. Уз пар искусних играча у тиму, Јавор уме да сваком противнику направи проблеме у игри.

Међутим, додаје Шарац, сви су свесни значаја овог меча за Раднички:
Сви знамо колико су бодови са ове утакмице важни у борби за опстанак. Даћемо максимум да пробамо да остваримо победу и потврдимо добар резултат из Kрушевца у претходном колу. Једини проблем за нас је што и даље имамо доста повређених играча, Фреј, Гаку и Стојановић не тренирају, Белаковић се повредио на загревању пред утакмицу са Напретком. Учинићемо све што можемо са нашим медецинским тимом да оспособимо макар неког од њих за овај сусрет. – завршио је Шарац.

Kамерунски интернационалац Јамкам обратио се медијима на српском језику и изнео своја очекивања за предстојећи дуел.
Играмо наредни меч против добре екипе, али има много квалитета и у нашем саставу. Kако ситуација на табели није тако добра, сваки меч нам је веома важан и тако му приступамо. Учинићемо све да нашем клубу донесемо 3 бода на домаћем терену и да сачувамо Раднички тамо где припада. Kлуб са стогодишњом традицијом заслужује да увек буде међу најбољима. – јасан је био дефанзивац Радничког.

Меч на стадиону Чаир игра се у понедељак, 15. маја од 18 часова а улаз је бесплатан за све посетиоце. Главни судија овог дуела биће Лазар Лукић из Београда.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *