Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Јоксимовић: Да одиграмо што је могуће боље

Фудбалери Радничког дочекаће у 36. колу Супер лиге Србије, односно 6. колу плеј-аут фазе такмичења, екипу Јавора из Ивањице. Када су у питању међусобни дуели ове сезоне резултат је тренутно нерешен, Јавор је славио у Ивањици, а Раднички на Чаиру.

Играмо против екипе Јавора којој је такође ово јако битна утакмица и они се боре за опстанак. Јавор је једна јако добро дефанзивно организована екипа, дисциплинована, која игра са доста играча иза лопте. Веома су добри у тој офанзивној транзицији, имају јако добар офанзивни прекид и то су неке ствари на којима смо радили преко недеље и припремали се за утакмицу. Имају пар индивидуалаца који могу да једним потезом реше утакмицу, ту пре свега мислим на Стјуарта, Босића, Гојковића, али морам да истакнем и да је Јавор доста добро избалансиран тим и да пре свега прети опасност од те неке њихове тимске игре. Што се нас тиче наравно схватамо у каквом се моменту налазимо и спремни смо пре свега да пружимо максимум и све оно што је потребно да би тај индивидуални квалитет, који ми имамо, дошао и тимски дошао до изражаја.

Шеф стручног штаба говорио је и о важности наредног меча.

-Још једна у низу утакмица која у случају позитивног резултата може да значи и коначан расплет када је у питању наш крајњи циљ, а то је опстанак у лиги. Имали смо претходне недеље меч лопту, да смо победили већ би решили то питње. Као што знате завршена је нерешеним резултатом, негде нам нерешени резултат и сутра доноси тај жељни циљ, међутим ми ћемо се као и у претходним утакмицама трудити да одиграмо што је могуће боље. Не калкулишемо и идемо на победу.

Недоумице око састава постоје и сада.

-Много играча се после утакмице са ИМТ-ом пожалило на повреду, неки су и пре утакмице били повређени. Видећемо на кога ћемо моћи од њих да рачунамо, има ту доста играча који већ дужи временски период играју под неким хроничним повредама. Код неког се то наравно током времена погоршало, код неких је још и даље на истом нивоу, али углавном биће тешко саставити тим. Ипак имамо широк ростер то смо показали на неким претходним утакмицама и очекујем да момци који буду добили шансу дају свој максимум, закључује Јоксимовић.

Сусрет шестог кола плеј-аут фазе Супер лиге Србије, Раднички – Јавор,  биће одигран у суботу 18. маја од 16 сати на стадиону Чаир. Главни судија овог дуела биће Лазар Лукић.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *