Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички спреман за почетак сезоне

Фудбалски клуб Раднички улази спреман у нову сезону.

Шеф стручног штаба Александар Станковић анализирао је припремни период и говорио о амбицијама у наредној сезони.

Веома ми је драго што сам поново добио прилику да радим у клубу као што је Раднички. Задовољан са начином на који смо одрадили припремни период. Мој колега Ненад Лалатовић је одлично и на високом нивоу одрадио тај базични део у првих 15 дана, потом смо дошли ми и одрадили онај главни део у Словенији, где смо имали фантастичне услове и фокусирали се на саму игру и тактику. Одиграли смо четири меча против квалитетних ривала и уписали три победе и реми, што је било веома добро за самопоуздање. Морам да истакнем да је клуб одрадио квалитетан посао у прелазном року. Дошли су неки искусни играчи, који ће нам донети стабилност, али и ови млађи, који ће нам донести брзину и агресивност. Сачували смо и окосницу прошлогодишње екипе и сада имамо широк ростер, са по двојицом добрих фудбалера на свакој позицији, што није био случај прошле сезоне. Сада више нећу морати да бринем шта ћу и како ћу ако се неко повреди. Имамо и ширину и дубину и када се деси да неко мора да изостане, а то ће се сигурно дешавати током сезоне, нећу бити принуђем да импровизујем. Што се тиче амбиција Радничког, оне су високе и од њих нећемо бежати. Циљ клуба је да се врати на европску сцену, то је тежак задатак, лига је веома захтевна, али ми смо спремни да се боримо и верујемо да имамо све што је потребно да тај циљ и остваримо. Чврсто стојимо на земљи, спремни смо и најважније је да будемо фокусирани и размишљамо само о следећем мечу. Мислим да је прошла сезона „инцидент“, који више никада Радничком не сме да се понови. Ово је велики клуб и у складу са тим сви ми треба и да се понашамо– рекао је Станковић.

Раднички у првом колу Линглонг Суперлиге Србије гостује Спартаку из Суботице, у недељу од 18.55 сати.

Прва утакмица је увек специфична. Спартак је добра екипа, а оно што је највећи квалитет тог тима је што је дуго игра у готово па истом саставу. Тамо су и даље Туфегџић, Срећковић, Фуртула Шимура, Марчић… Они као клуб имају своју филозофију, опасни су код куће, транзиционо су јако добри. Ми смо анализирали њихове припремне мечеве и темељно смо их изанализирали . Уз сав респект према ривалу, мислим да пре свега треба да се окренемо нама. Ако ми будемо били прави , не треба да се бојимо било кога. Идемо тамо да победимо. Ја знам стартну поставу, али морам да кажем и да су играчи који ће у недељу бити на клупи, веома близу да буду буду стартери.  Конкуренција је жестока– јасан је Александар Станковић.

Првотимци нишког тима Никола Аксентијевић и Никола Стевановић истакли су да екипа максимално мотивисана дочекује старт првенства.

Овде сам староседелац и са Радничким сам прошао и оне најлепше тренутке, али и оне тешке и стресне из финиша прошлог првенства. Сада смо оформили озбиљан састав, припреме смо одрадили на високом нивоу, добро смо избалансирани и верујем да је испред нас добра сезона, у којој ћемо вратити осмехе на лица нашим навијачима. Што се тиче Спартака, максимално поштујемо тај клуб, али ми смо Раднички, једва чекамо меч и идемо по три бода– рекао је Аксентијевић, док се Никола Стевановић осврнуо и на присуство публике на утакмицама.

То је сјајна вест за све нас. Ужелели смо се мечева пред публиком код куће и у гостима. Више волимо и када је публика против нас када смо гости, него да играмо у сабласној атмосфери. Ово ће сада бити један потпуно нови и прави фудбалски осећај. Задовољан сам екипом коју смо оформили. Дуго сам у Радничком и могу да кажем да је ово једна од квалитетнијих генерација у којој сам играо. Радујемо се првом такмичарском мечу, поштујемо противника, али идемо у Суботицу са жељом да победимо– изјавио је Стевановић.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *