ФК РАДНИЧКИ

30.01.2019

ПОЈАЧАН УО, ТОНЧЕВ ПРЕДЛОЖЕН ЗА ПОЧАСНОГ ГРАЂАНИНА НИША

НАЈВАЖНИЈЕ

На редовној седници Скупштине Фудбалског клуба Раднички која је одржана на стадиону Чаир изабрани су нови чланови Управног одобра, док је први човек клуба Ивица Тончев предложен за почасног грађанина Ниша. Такође, усвојен је финансијски план за текућу годину и прихваћен финансијски план за прошлу. Све одлуке су донете како би се допринело још бољем функционисању клуба који ове сезоне бележи одличне резултате у свим такмичењима.

Чланови Скупштине Радничког су једногласно донели одлуку да се Управни одбор прошири за још четири члана, а то су Видосав Витко Радомировић, власник и главни и одговорни уредник нишких медија РТВ Белами и Народних новина, Миодраг Реџа Стоиљковић, легендарни фудбалер Радничког који ће обављати функцију потпредседника клуба, те привредници Владан Кузељевић и Живојин Трифуновић.

Под тачком „разно“ члан Скупштине Дејан Стојановић је предложио да овај клупски огран предложи Ивицу Тончева за почасног грађанина Ниша, због изузетних заслуга у области спорта, што су остали чланови прихватили, осим Тончева који је био уздржан, па ће се овај предлог у наредном периоду упутити Скуштини града Ниша.

Први човек Радничког и председник са замрзнутом функцијом Ивица Тончев  био је задовољан одлукама које су донете на седници.

-Као прво морам да кажем да сам заиста изненађен предлогом господина Стојановића око почасног грађанина Ниша, али би били глупо када бих рекао да ми не импонује и да ми је част што је неко препознао труд који сам уложио у опоравак фудбала у Нишу. Ипак, о томе одлучују неки други ограни и не бих сада трошио речи о тој теми. Најважније за Раднички је да смо данас донели квалитетне одлуке, које ће помоћи у још већој стабилизацији клуба. Управни одбор је појачан са веома успешним људима, који ће допринети развоју клуба. Веома је важно што је господин Стоиљковић изабран за потпредседника, јер то говори да Раднички не заборавља своје ветеране и оне који су деценијама проносили његову славу. Господин Радомировић је власник више медија у Нишу и сматрам да ће његовим ангажовањем у клубу грађани имати објективно извештавање и увид да се у Радничком ради транспарентно и у корист спорта. Финансијски смо консолидовани, сви у клубу примају плате на време, а то је основни предуслов за добре резултате. Наш циљ се зна. Желимо да овог пролећа у Ниш донесемо трофеј и учинићемо све да екипи омогућимо све потребне услове да то и учини. Ди сада смо испунили све што смо обећали, па нема разлога да не наставимо у истом ритму- рекао је Тончев.

Скупштина је усвојила финансијски план за 2019. годину, а потом је усвојен финансијски  извештај за 2018. годину који је поднео в.д. преседник Управног одбора Драган Марковић. Он се у извештају вратио на 2016. годину, када је руковођење клубом прузела управа на челу са Ивицом Тончевом и апострофирао да је Раднички тада затечен у огромним дуговима и пред стечајем, што би значило селидбу у Српску лигу-Исток. Марковић је рекао да је темељним радом актуелног руководства већ у априлу 2017. године рачун ФК Раднички први пут одблокиран након пуних 17 година. Почетак 2018. године Раднички је дочекао са укупним дугом од 180.118.298 динара, а за 12 месеци је успео да врати 65% дуга, од тога јавним предузећима града ниша 39 милиона динара без ПДВ-а. Вршилац дужности председника Радничког је нагласио и да је права подела посла и одговорности у клубу довела до значајног резултатског успеха у 2018. години и изласка на међународну сцену након 35 година. План је да се наредне сезоне поново изађе у Европу, што би умногоме допринело потпуној финансијској стабилизацији клуба.

Председник Скупштине Радничког Радан Илић истакао је да је седница протекла у сјајном тону и изразио наду да ће сви зацртани циљеви клуба бити успешно реализовани.

КОМЕНТАРИ 1

Сва поља су обавезна.

dusan 77 mj

O ovome sam samo mogao da sanjam kao klinac,i nadao se da ce jednog dana da se desi....i desava se polako....Sve cestitke upravi..usrecili ste mnogo nislija....Jos jedna zelja da mi se ostvari,i bicu stvarno srecan...a to je da ceo jug peva,da ceo jug bude pun Meraklija sa salovima svog voljenog kluba...Novi dan svice,budi se nova nada...NAPRED REAL!!!!!!

резервација карата

резервишите вашу карту!

Пoсетите сајт и резервишите карту за ваш омиљени клуб

Ticketline

званична брошура клуба

преузмите нашу званичну брошуру

Сазнајте информације о клубу!

Брошура

ГЛАВНИ СПОНЗОРИ

МЕДИЈСКИ ПАРТНЕРИ

СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ