ФК РАДНИЧКИ

21.08.2019

РАДНИЧКИ ПРЕДСТАВИО КОСАНОВИЋА

НАЈВАЖНИЈЕ

Нови шеф стручног штаба Радничког  Милорад Косановић данас је званично представљен јавности.

Прекаљени стручњак је на конференцији за медије зрачио оптимизмом и најавио битку за остварање клупских циљева.

-Позив Радничког затекао ме је на одмору. Ја сам знао да ћу после пет одиграних кола у нашој лиги имати неколико понуда, а испало је да сам добио најбољу могућу и веома ми је драго због тога. Мислим да је било само питање тренутка када ћу доћи у Ниш, с обзиром на то да сем одласка у иностранство ја у Србији други избор нисам ни имао. Кажу да не могу у Партизан, мада не знам зашто, у Звезду више не могу, у Војводину ми не дају и остао је Раднички, пошто сам све ове испод Радничког мање-више већ тренирао.  Сматрам да је ово најнормалнији одабир за мене. Раднички је озбиљан клуб са богатом традицијом, који је још више нарастао у протекле две-три године. Поседујемо квалитетне играче, првенство је тек почело и имамо времена да дорадимо неке ствари и остваримо све што је пред нас постављено. Сматрам да ћемо у будућности бити бољи него сада, мада ни ово до сада није било лоше. Могу рећи да познајем 50% ове екипе, поготово ове старије играче, али мени треба једно недељу дана да поставим ствари онако како ја мислим да треба. Моје амбиције су исте као и амбиције клуба, а пошто овај клуб води један посебно амбициозан човек, ја ћу то морати да пратим- изјавио је Косановић.

Тренер Нишлија најавио је и да ће екипа можда доживети одређене промене до краја прелазног рока.

-Ако их уопште и буде, то ће бити једна или две корекције. Одрадио сам један тренинг са екипом и видео сам да на неким позицијама имамо по неколико квалитетних играча, док смо на неким позицијама дефицитарни, па ћу ја у договору са руководством клуба покушати да то нивелишем у што краћем року.  Могу да кажем да ћемо ми реаговати на тржишту само ако нађемо неко решење које ће нам аутоматски подићи квалитет, јер ако будемо доводили играче само да би се о томе писало то неће бити добро. Ја то никада у животу нисам радио, па нећу ни овде у Радничком. Видео сам на том првом тренингу и двојицу занимљивих младих играча и то ће бити мој највећи изазов – да њих укључим у први тим и да их ускоро имамо овде као носиоце игре. Ми не можемо да доводимо играче за по неколико милиона као неки, морамо да се ослонимо на оно што имамо. Што се тиче стручног штаба , радићу са људима које сам овде затекао и који су запослени у Радничком, а уколико будем могао у октобру ћу покушати да доведем  професора Душка Томоша, који је тренутно у Кини, а ја га убрајам међу пет најбољих стручњака за физичку спрему на свету- истакао је Косановић, који је на крају причао о шансама свог тима да поново буде међу најбољим екипама у Србији.

-Мислим да се поредак неће много мењати у односу на прошлу сезону, осим што ће се Радничком, Звезди, Партизану и Чукаричком сада прикључити и Војводина. Ја сам уверен да ми имамо све што је потребно да задржимо Раднички тамо где је био у претходне две сезоне- завршио је Косановић.  

Милорад Косановић иза себе има богату тренерску каријеру. У два наврата водио је Црвену звезду, дуго је радио у Кини, био је директор Војводине у време када је освојила своју другу титулу првака велике Југославије 1989. године, а последњих година са успехом је радио у неколико клубова у Србији – Новом Пазару, Борцу, Раднику и Напретку. Косановић је обављао и селекторску функцију у репрезентацији Малте. Његовим доласком Раднички је свакако добио тренера који може да испуни високе циљеве клуба.

Искусни тренер ће на клупи Нишлија дебитовати у недељу од 18.30 сати, када ће Раднички дочекати суботички Спартак у склопу 6. кола Суперлиге Србије.

КОМЕНТАРИ 0

Сва поља су обавезна.

резервација карата

резервишите вашу карту!

Пoсетите сајт и резервишите карту за ваш омиљени клуб

Ticketline

званична брошура клуба

преузмите нашу званичну брошуру

Сазнајте информације о клубу!

Брошура

ГЛАВНИ СПОНЗОРИ

МЕДИЈСКИ ПАРТНЕРИ

СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ