Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Лалатовић промовисан на Чаиру

Ненад Лалатовић се вратио у Ниш и по трећи пут у последње четири године постао тренер Радничког.

Он је трећи шеф стручног штаба Радничког ове сезоне, после Томислава Сивића и Саше Мркића.

Лалатовић је у сезони 2018/2019 водио Раднички до наслова вицешампиона Србије и то је најбоља сезона овог клуба икада на домаћој сцени. Успут су срушени бројни рекорди.

Након те сезоне је отишао у Војводину, освојио куп Србије са Новосађанима, па се вратио у Ниш 2021. године, почео припреме са екипом, али је онда добио позив из Саудијске Арабије, који није могао да одбије.

Сада се враћа у тренутку када се Раднички након десет кола у Суперлиги Србије налази на 12. месту на табели са девет бодова.

Званично је представљен на стадиону Чаир.

Ово ми је практично други мандат, први је био јако успешан. Други пут кад сам дошао прошле године, рекао сам да ако добијем инострану понуду могу да напустим клуб, што се и догодило месец дана касније, ништа нисам лагао. Ја сам селектирао тај тим и био сам јако срећан што је Раднички са том екипом успео да избори учешће у Европи. Ја сам прошле сезоне успео да спасим Раднички из Крагујевца од испадања, а летос сам преузео Борац из Бањалуке, али нисам очекивао да три месеца нећемо одиграти ниједну утакмицу на нашем терену. Ја нисам дошао тамо да се селим по неким другим градовима, рекли су ми да ћемо тек за месец дана да се вратимо у Бањалуку, што ја нисам прихватио. Могли смо да будемо и први на табели, али нисмо успели да победимо Леотар после чега сам одлучио да одем– рекао је Лалатовић.

Његов договор са нишким тимом уследио је недуго пошто је присуствовао првенственој утакмици између Војводине и Радничког на у Новом Саду.

Ништа није било плански, ни са ким се нисам чуо из Радничког из Ниша. Нисам ни знао да играју Војводина и Раднички. Ја живим у Ноовм Саду, купио сам карту за тај меч и сасвим случајно сам се ту нашао. Тада је Раднички одиграо добру утакмицу, Војводина је имала и мало среће. После меча са Младости ГАТ у петак назвао ме је Ивица Тончев, рекао ми је да му је жеља да се вратим у Ниш. Сели смо синоћ у Београду и договорили се за пет минута– јасан је Лалатовић.

Казао је да је емотивно везан за Раднички.

Ја сам први трофеј добио од навијача Радничког када смо гостовали у Крушевцу и верујете ми да га и дан данас га чувам и носим свуда са собом. Радићу за исти новац као и први пут. Не желим да тражим ништа више од претходног пута. Могао сам да тражим више, дали би ми, али нисам желео. Ја волим Раднички, провео сам овде прелепих годину дана- поручио је Лалатовић на стадиону Чаир.

Као највећи проблем од почетка ове сезоне у игри Радничког види слабости у дефанзиви.

Допада ми се брзина екипе, то краси модеран фудбал. Али није довољна само брзина у фази напада, већ је потребна и брзина у дефанзивним реакцијама. Задња линија трпи велики притисак ако и крилни играчи и везни играчи не обвљају дефанзивне задатке. Мислим да је селекција играча добра, то је један квалитетан тим и уз још два играча могли би да буду на нивоу на ком ја то очекујем. У фази напада Раднички је био јако добар, дефанзива је била слабија, али играчи морају да схвате да фудбал без оба правца не постоји. Морају много више да се боре него против Звезде и Партизана, то прво морам да променим. Велико ми је задовољство и част што сам се врато. Раднички не заслужује да се нађе на позицији на којој је сада. Оба тренера су радили добар посао пре мене, али било је доста индивидуалних грешака појединаца. Треба да буду агресивнији, морају да чувају играча, а не неки простор, јер играч даје гол, а не простор. Неће ми бити лако, али да не верујем да не могу да нешто променим, не бих ни прихватао понуду. Сигурно ћемо довести још бар два играча и мислим да ћемо онда бити прави, да ћемо бити тврд орах за свакога. Мислим да ће ово све бити добро– завршио је Лалатовић.

Нови тренер ће имати седам дана да покуша да „намести“ тим, пошто Раднички тек следећег понедељка гостује Вождовцу, у 11. колу Суперлиге.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *