Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Омладински репрезентативци појачали Раднички

Нови фудбалери нишког тима су Огњен Ајдар (19) и Никола Стајић (20).

Раднички је данас уложио у будућност, потписао је двојицу изузетно талентованих фудбалера, можда и најталентованијих у земљи на својим позицијама, од којих се очекује да у наредном периоду постану лидери екипе, али и да у овој сезони дају значајан допринос у саставу тренера Томислава Сивића.

Ајдар је крилни нападач, а по начину игре и таленту неодољиво подсећа на Стефана Митровића. Наступао је за све млађе репрезентативне селекције наше земље и био веома ефикасан. Прошао је млађе категорије Чукаричког, био једно време на позајмици у БАСК-у, а недавно је играо за Србију на Европском првенству за фудбалере до 19 година.

Стајић је на Чаир стигао из Графичара. Ђак Звездине школе  је после феноменалне сезоне у Првој лиги Србије напустио Графичар и прикључио се Радничком на припремама у Словенији. Био је одличан на контролним мечевима и по повратку у Ниш је потписао уговор.

Левоноги дефанзивац, који је током досадашњег фудбалског пута углавном играо на позицији левог бека, током минуле такмичарске године наступао је и на штоперској позицији и играма на 25 утакмица у прволигашкој конкуренцији привукао пажњу многих клубова. Био је члан прве генерације јуниор Црвене звезде у Лиги шампиона за младе, једну сезону провео је у Бродарцу, а непосредно након повратка у Звезду отиснуо се у иностранство, где је годину дана бранио боје шпанског нижелигаша Сан Фернанда. Након епизоде на Пиринејском полуострву Стајић се вратио у Графичар, играо је одлично и сада ћемо га гледати на Чаиру.

Драго ми је што сам у Радничком. Ово је клуб са великим амбицијама и мени импонује што ћу добити прилику на овом нивоу. Брзо сам се прилагодио на рад са Томиславом Сивићем. Саиграчи су ме сјајно прихватили, а издвојио бих Сашу Марјановића, који је прави лидер овог тима и који је нама младим играчима од велике помоћи и на терену и ван њега. Конкуренција на мојим позицијама је жестока, али верујем да ћу успети да се наметнем као прва опција на левом беку. Свакако могу у сваком тренутку да одговорим и задацима на месту штопера. Радујем се следећој сезони и очекујем да урадимо доста добрих ствари– изјавио је Стајић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *