Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички од данас у Словенији

Након десет дана рада у Нишу, експедиција Фудбалског клуба Раднички данас је отпутовала у Словенију, у Похорје, где ће обавити главни део припрема пред почетак нове сезоне, која стартује већ 9. јула.

Шеф стручног штаба Томислав Сивић је пред пут у Словенију поднео рапорт о досадашњем раду и прелазном року и најавио даље планове до почетка сезоне.

Задовољан сам са урађеним у досадашњем делу припрема. Претходних десет дана у Нишу искористили смо за максималан рад, јер је познато да ће овогодишње припреме трајати најкраће, а првенство почети никад раније због Светског првенства у новембру и децембру у Катару. Имајући у виду велики број изазова, а ту мислим пре свега мислим на наступ у Европи, учинили смо све да се што пре и у сваком погледу консолидујемо и да од играчког кадра који имамо сачинимо један компактан и јак колектив. Енергија коју су фудбалери показали у раду током прве фазе припрема и елан сваког појединца на тренинзима обећавају врхунске резултате и убеђен сам да ћемо успети у намери да створимо уигран и убојит састав, који ће играти нападачки. Имамо мало времена, тако да смо парарелно радили и на стицању снаге и на прављењу игре. Сада ћемо у Словенији имати сјајне услове и очекујем да све буде у најбољем реду када почне сезона– рекао је Сивић.

Нишлије ће током боравка у Словенији одиграти четири контролна меча против словеначког Радомља, бугарске Марице из Пловдива, румунске Уте Арад и пољског Сласка из Вроцлава.

То су ривали по мери за фазу припрема у којој се налазимо и сматрам да ће нам ове утакмице добро послужити у намери да се што боље “наместимо” за старт сезоне– јасан је Сивић.

Потом је стратег Радничког говорио о играчком кадру.

На располагању имам добре фудбалере са великим могућностима и уз новајлије који су у међувремену стигли, створили смо веома јаку конкуренцију за најбољи састав. У договору са руководством клуба, сачували смо језгро тима из претходне сезоне, а скоро стопостотно реализовали намеру да ангажујемо баш оно што нам недостаје за један квалитетан састав. Договор је да се ослонимо на голмане који су већ у Радничком Дујмовића и Дробњака, да у клубу остану у клубу искусни Пејовић, Арсић Јамкам, Аксентијевић, Мићибући, Шкрбић, Млађовић, Месаровић, Савић, Томић и други. Веома је важно што је са нама остао Стефан Митровић. Ја бих волео да он буде ту током целе сезоне, али сам свестан да је он играч на цени и да би његовом евентуалном продајом клуб обезбедио финансијску стабилност за нередних неколико година. Успели смо да доведемо прекаљеног  везисту Марјановића, те нападача Петрова, крилног играча Димића и младог француског левог бека Маку Гакуа. Видећемо да ли је то и крај са појачањима, јер ако се укаже прилика да ангажујемо још једног искусног фудбалера који ће одмах бити у конкуренцији да игра и помогне, то ћемо и учинити. Имамо мали проблем са Јамкамом, који се разболео по повратку из Камеруна. Он ће остати у Нишу док се не опорави, а очекујем да нам се ускоро прикључи у Словенији– истакао је Сивић.

Раднички ће се наредне сезоне такмичити на три фронта. У Суперлиги Србије, Купу Србије и у квалификацијама за УЕФА Лигу конференције.

Имамо ужасно тежак распоред на почетку Суперлиге. У првом колу гостујемо Црвеној звезди, у другом дочекујемо Партизан и просто није могло да буде горе. Следећа сезона у шампионату Србије ће по много чему бити историјска. Имамо директно место у Лиги шампиона, а трећепласирани ће највероватније имати загарантовану јесен у Европи и ми морамо да покушамо да будемо у конкуренцији до самог краја. Овај распоред нам неће много помоћи, јер би ривали, који се доста појачавају, могли одмах да се одвоје од нас, а није лако после јурити бодовни заостатак. Но, шта је ту је. Играће се 37 кола и свако ће имати своју шансу. Ми ћемо свакако покушати да начинимо макар једно изненађење у уводна два кола.  Што се тиче Европе, не бих још детаљисао, пошто не знамо ко ће нам бити ривал. Сачекаћемо двомеч између малтешке Гзире и Атлетика из Андоре и онда ћемо говорити о томе. Ми ћемо имати своје људе на тим утакмицама, добићу темељну анализу и верујем да ћемо се припремити на најбољи могући начин. Циљ Радничког је да, за почетак, прође у треће коло квалификација и даћемо све од себе да то и урадимо. Када је реч о Купу Србије, још је рано да говоримо о том такмичењу. Али када дође време за њега и ту ћемо имати високе амбиције– јасан је искусни стручњак.

Са Чаира су данас у Словенију отпутовала 22 фудбалера и комплетан стручни штаб Радничког. После последњег тренинга одређен је списак фудбалера за овај део припрема. На њему су: Дујмовић, Дробњак, Стевановић, Аксентијевић, Савић, Млађовић, Марковић, Јовичић, Пејовић, Месаровић, Мићибући, Митровић, Живојиновић, Штулић, Јовановић, Душанић, Томић, Петров, Димић, Марјановић, Арсић и Гаку. Јамкам ће се прикључити када се опорави од болести.

На Похорје је отишао и комплетан стручни штаб на челу са новим шефом Томиславом Сивићем и у којем су помоћни тренери Вујадин Раденковић и Владимир Ђорђевић, тренер голмана Завиша Пејић, кондициони тренер Ђорђе Чоралић, секретар стручног штаба Милан Цветановић и спортски директор Александар Јовановић.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *