Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички од данас у Турској

Екпедиција Фудбалског клуба Раднички јутрос је отпутовала у турску Анталију, где ће остати до 6. фебруара и обавити главни део припрема за пролећи део сезоне у Суперлиги и Купу Србије.

Током боравка у Анталији нишки тим ће одиграти шест контролних утакмица. Прва је заказана за 23. јануар, а ривал је пољски тим Пјаст Гливице. Потом следе дуели са словачким Ружембероком 26. јануара, бугарским Спартаком из Варне 29. јануара, руским Химкијем 1. фебруара и руским Торпедом из Москве 4. фебруара. Генерална проба ће бити 5. фебруара против казахстанског Каирата, учесника групне фазе овосезонске УЕФА Лиге Конференција.

Раднички је припреме почео 10. јануара, фудбалери су десет дана радили у Нишу, а 15. јануара им се прикључио шеф стручног штаба Радослав Батак, који је пропустио старт припрема јер је био позитиван на коронавирус. Батак је задовољан урађеним у Нишу, а од рада у Анталији очекује много.

Тих првих десет дана су веома тешки на свим припремама. Ради се на стицању снаге, а могу да кажем да су моји сарадници одрадили добар посао. Када сам дошао, почели смо да радимо и са лоптом, мада смо имали пуно проблема због лоших временских прилика. Сада идемо у Анталију, где ћемо имати сјајне услове за рад. Следи нам најважнији део припремног периода, током којег треба да направимо игру и систем за пролећни део сезоне. Неће се то много мењати од оног што смо играли до сада, само ћемо се трудити да побољшамо и усавршимо одређене сегменте– рекао је Батак, који се осврнуо и на прелазни рок и противнике у Турској.

Веома сам задовољан што нас је појачао Александар Месаровић. Он је одличан играч, тренирао сам га у Војводини и дао му шансу да игра и међународне утакмице. Уколико буде на потребном нивоу, он ће правити разлику на терену у нашу корист. Александар Богдановић је добар штопер, дуго смо га пратили и сматрам да ће бити права замена за Николу Стевановића. Очекујемо да нам се Никола Вујадиновић прикључи у Турској. Он се још није опоравио, доћи ће у Анталију током следеће седмице и веома нам је важно да га оспособимо већ за прву такмичарску утакмицу против Партизана 12. фебруара. Филип Дујмовић је изузетно талентован голман и биће права конкуренција Кахриману. Када је реч о двојици интернационалаца, Јапанац Нагасава се повредио на тренингу и остаће у Нишу јер тренутно није у могућности да тренира, док ће Сагитов добити шансу да се наметне у Турској. Миљан Шкрбић је повређен, мораће на операцију и видећемо након тог захвата каква ће бити ситуација са њим. За сада не може да нам помогне. Сигурно је да ћемо се до краја прелазног рока још појачати. Ривале на припремама смо пажљиво биралим у питању су озбиљне екипе, а оно најбоље смо оставили за крај. Дуел са Каиратом је велики изазов и биће нам то права припрема пред Партизан– завршио је Батак.

Пут Анталије су јутрос кренули следећи фудбалери: Дамир Кахриман, Филип Дујмовић, Димитрије Стевановић, Базил Јамкам, Александар Ковачевић, Огњен Бјеличић, Милан Савић, Лазар Арсић, Риоеји Мићибући, Александар Месаровић, Александар Пејовић, Филип Касалица, Јевген Павлов, Бранислав Томић, Стефан Илић, Никола Станковић, Петар Ћирковић, Артур Сагитов, Александар Богдановић, Никола Аксентијевић, Илија Спасић, Алекса Душанић, Стефан Митровић, Јован Штављанин и Никола Јовановић. Никола Вујадиновић ће се због повреде прикључити екипи за неколико дана.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *