Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички почео припреме

Фудбалери Радничког данас су почели припреме за пролећни део сезоне. Шеф стручног штаба Радослав Батак позитиван је на коронавирус, па су прозивку играча на стадиону Чаир извршили спортски директор Александар Јовановић и помоћни тренер Никола Трајковић. Пре прозивке обављени су обавезни лекарски прегледи, а после ње је одржан и први тренинг на снегом окованом помоћном терену Чаира.

Екипа ће у Нишу радити до 20. јануара, а дан касније ће отићи у турску Анталију, где ће остати до 6. фебруара и обавити главни део припрема.

Током боравка у Анталији нишки тим ће одиграти шест контролних утакмица. Прва је заказана за 23. јануар, а ривал је пољски тим Пјаст Гливице. Потом следе дуели са словачким Ружембероком 26. јануара, бугарским Спартаком из Варне 29. јануара, руским Химкијем 1. фебруара и руским Торпедом из Москве 4. фебруара. Генерална проба ће бити 5. фебруара против казахстанског Каирата, учесника групне фазе овосезонске УЕФА Лиге Конференција.

Са прозивке си изостали Милан Савић, који је позитиван на коронавирус, Лазар Арсић, Петар Ристић и Никола Вујадиновић, који су прехлађени, те Миљан Шкрбић, који је повређен.

Спортски директор Александар Јовановић говорио је о припремама и прелазном року, а представио је и двојицу новајлија.

Пред нама су веоима важне припреме и морамо дати све од себе да максимално спремни дочекамо наставак сезоне. Радићемо десет дана овде у Нишу, а онда идемо у Анталију, где ћемо имати идеалне услове за рад, а одиграћемо и шест утакмица против веома озбиљних тимова. Када је реч о прелазном року, биће свакако и одлазака и долазака. За сада су нас напустили штопер Никола Стевановић и везиста Вања илић. Довели смо двојицу играча, а то су Јапанац Рисоуке Нагасава и Рус Артур Сагитов. Јапанац је полушпиц и бочни нападач, а Рус је шпиц. Имамо добра искуства са јапанским фудбалерима и верујемо да ће Нагасава наставити тај низ. Нагасаву карактеришу брзина и продорност, а подједнако добро користи обе ноге. Сагитов је прошао школу Урала и веома је талентован играч. Нећемо много мењати састав, сачуваћемо гро тима из јесењег дела сезоне, а уколико неко буде отишао довешћемо адекватну замену. Првом тиму смо прикључили још неколико играча из наше омладинске школе, они ће ићи у Анталију и покушати да се наметну тренеру Батаку. То ће нам бити посебно важан задатак у наредном периоду, да од наших талената сачинимо базу за први тим. Млади играли који су сада са нама су Андрија Марковић, Димитрије Стевановић, Јован Штављанин, Вељко Чарапић, Симеон Ћирић, Страхиња Паковић и Величко Обрадовић. Наравно, још од раније с уту Митровић, Спасић и Душанић, који су важан део наше екипе– рекао је Јовановић.

Највише понуда Раднички има за младог репрезентативца Србије Стефана Митровића и његова евентуална продаја би финансијски стабилизовала клуб на дужи период. Он се данас појавио на прозивци и одрадио је тренинг.

Стефан је имао одличну полусезону и играчки је “експлодирао”. За њега влада велико интересовање, клуб би могао значајно да профитира, али нећемо брзати. Извагаћемо бројне понуде и донети одлуку заједно са њим, његовим оцем и његовим менаџером. Постоји велика вероватноћа да нас он напусти ове зиме– истакао је Јовановић.

План припрема изнео је помоћни тренер Нишлија Никола Трајковић.

Током боравка у Нишу ћемо углавном радити на подизању физичке спреме, како би она била на максимуму када дођемо у Турску. У анталији нас чекају рад са лоптом и контролне утакмице, преко којих ћемо тражити форму која нам је неопходна за старт сезоне. Сви смо оптимисти и верујемо да ћемо на пролеће бити још бољи и да ћемо сачувати мдесто које наредне сезоне води у Европу– изјавио је Трајковић.

Раднички се након 21 одиграног кола у Суперлиги Србије налази на жељеном четвртом месту на табели са 30 бодова на свом конту. Остварио је седам победа, девет ремија и пет пораза. Исти број бодова имају Војводина и Напредак, али и слабију гол-разлику од Нишлија. Главни циљ нишког тима је да и након последњег 37. кола задржи четврту позицију, што би га одвело у квалификације за УЕФА Лигу Конференција. Раднички се јесенас пласирао у осмину финала Купа Србије, где га на пролеће чека меч у гостима против браниоца трофеја Црвене звезде.

На тренингу 25 играча

На прозивци Радничког појавили су се следећи фудбалери: Дамир Кахриман, Базил Јамкам, Александар Ковачевић, Огњен Бјеличић, Риоеји Мићибући, Борко Дуроњић, Александар Пејовић, Филип Касалица, Јевген Павлов, Бранислав Томић, Стефан Илић, Петар Ћирковић, Тодор Тодороски, Милорад Којић, Никола Аксентијевић, Илија Спасић, Алекса Душанић, Стефан Митровић, Андрија Марковић, Димитрије Стевановић, Јован Штављанин, Вељко Чарапић, Симеон Ћирић, Страхиња Паковић и Величко Обрадовић.  

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *