Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички почео приреме, Лалатовић “циља” појачања

Прозивком коју је извршио шеф стручног штаба Ненад Лалатовић, а потом и првом тренингом, ФК Раднички је почео припреме за други део сезоне .

Лалатовић је своје обраћање медијима започео причом о неопоходности да се на Чаир доведу појачања.

-Потпуно искрено сам рекао људима из клуба, а сада и играчима, да бих ја волео да овде доведем пет, шест нових фудбалера, да оставим једно петнаестак, а остале бих распустио. Да направимо један моћан Раднички, какав ја сматрам да мора да буде. Сваки играч мора да има ауторитет, да зна у сваком тренутку шта хоће. Они морају да имају, не једног, него двојицу, тројицу вођа у свлачионици, да не буде Ненад Лалатовић вођа и на терену и ван њега, већ да имамо играче који држе свлачионицу, као што је некад био Вујадиновић, или пре њега Дринчић. Да остали према њима осећају велико страхопоштовање и да им они буду пример шта и како треба да раде – рекао је Лалатовић.

У првом делу сезоне дициспилина није постојала, што је неприхватљиво, додаје шеф струке.

-Фудбал се игра у оба правца, грешке морају да се сведу на минимум. Против ТСЦ-а имамо у првом минуту посед лопте, поклањамо им је и ни из чега примамо гол, против Колубаре овде исто из нашег поседа, играч се оклизнуо и примамо гол, против Црвене звезде олако добијамо црвени картон, против Радничког из Крагујевца центаршут по земљи са стране, моја два играча промаше лопту. Набројао сам већ седам бодова. Замислите које су то индивидуалне грешке због одсуства концентрације! Ти играчи имају таква имена и презимена да ми морамо да будемо у плеј-офу. До њега је тешко доћи, заостајемо осам бодова за првим изнад црте, тешко је то стићи, али се надам да ће уз фер суђење, боље него до сада, бити на нама да ли имамо квалитет или не за тај плеј-оф. Много волим Раднички, мора да игра допадљив фудбал, са високим пресингом, да постиже више, а прима мање голова и да, по реномеу клуба, увек буде међу четири најбоље екипе у Србији – казао је Лалатовић.

Осврнуо се и на могуће одласке.

-За Штулића сам и ја добио информацију да је сасвим близу одласка, треба још све то да се реализује око обештећења… Скренуо је пажњу на себе, има само 21 годину и пред њим је лепа каријера. Што се Шкрбића тиче, ја сам га довео у Раднички, пре повреде био је један од најбољих у тиму, био је на прагу одласка у иностранство, клуб је имао понуду од 300.000 евра, повредио се непосредно пред реализацију тог трансфера. Али, он сада не игра годину дана и тренутно не може за нас бити појачање. Ми њега тек треба да вратимо у живот, да видимо у каквом је стању после операције оба колена. Можда може да буде од помоћи неких пола сата по мечу, али свих 90 минута велико је питање – каже Лалатовић.

Причао је и шта недостаје тренутном тиму.

-Желим играче који могу после од играног паса да наставе кретање, да дођу до завршнице, који имају бољу ефикасност, бољу игру један на један, бољу дуел игру и боље ваздушне дуеле. Такви нам фале. Мислим да смо доста низак тим, на прекиду никог нисмо угрозили. Централни играчи су нам исто ниски, везни играчи су нам сви истог профила. Месаровић, Марјановић, Пејовић, то је све исти тип играча. Они су технички беспрекорни, али треба нам један виши који може да стане иза њих, да добије тај дуел, да скине дугу лопту, да друга лопта буде више наша. Ја се надам да ћу такве имати на тренингу већ у наредних четири, пет дана – казао је Лалатовић.

Екипа ће у Нишу бити до 12. јануара када ће отићи у Анаталију где наставља припреме. Тамо ће одиграти бар четири пријатељске утакмице, а противници су Јагелонија, Зира, Бохемијанс и Крила Совјетов.

-Надам се да ћемо и овде одиграти две утакмице до одласка. У ове, прве две недеље радиће се два пута дневно, недеља ће бити слободан дан, а акценат ће бити на физичкој спреми. После тога крећемо на уигравање екипе и што више контрролних утакмица, у Турској ће их бити пет или чак шест – завршио Лалатовић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *