Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Реакције челника Радничког на жреб за Лигу конференција

Ривал Радничког у 2. колу квалификација за УЕФА Лигу конференције биће биће победник дуела Гзира (Малта) – Атлетик (Андора). Нишлије ће бити гости у првом мечу 21. јула, док ће се реванш на Чаиру играти седам дана касније.

Раднички је на жребу у Ниону представљао први човек клуба Ивица Тончев, који је био опрезан у својој изјави после извлачења куглица.

Неко може да каже да смо имали среће на жребу и да подсети да је Раднички раније већ победио Гзиру у квалификацијама, али то не мора ништа да значи. На Малти се игра одличан фудбал и јако пуно улаже у његов развој. Уосталом, та иста Гзира је пре три године избацила Хајдук из Сплита. Они нису лак противник, али ће Раднички да пружи свој максимум да их победи и да игра и у трећем колу квалификација. У сваком случају, још не знамо да ли играмо против клуба са Малте или из Андоре, али знам сигурно да ћемо дати свој максимум да на што бољи начин презентујемо Ниш и Србију– рекао је Тончев.

Жреб је прокоментарисао и председник Радничког Драган Марковић Маркони.

Раднички ће учинити све како би спреман дочекао клуб са Малте или из Андоре. Још се не зна који ће од ова два клуба бити наш противник, али наш циљ је да прођемо друго коло квалификација. Успели смо да очувамо срж тима и да доведемо нова појачања. Ми поштујемо сваког противника, али независно од тога ко буде, даћемо све од себе да га победимо. Имамо лепо искуство са Гзиром и волели би да све то опет поновимо. Наравно, са истим резултатом– изјавио је Марковић.

Гзира би према фудбалским квалитетима требало да има далеко веће шансе да буде противник Радничког. И то да им се поново путеви укрсте. Нишлије су у лето 2018. године у квалификацијама за Лигу Европе са две победе елиминисале овај малтешки клуб (4:0, 1:0). Гзира је првенство Малте завршила на четвртом месту са 11 бодова мање од шампиона Хибернијанса.

Екипа Гзире је 2019. године, годину дана по испадању од Радничког, направила велико изненађење у квалификацијама за Лигу Европе, када је била боља од Хајдука из Сплита.

Када је у питању други могући ривал Радничког, Атлетик Ескалдес из Андоре, ово му је дебитантски наступ на међународној сцени.  Атлетик је првенство Андоре завршио на четвртом месту.

 

One Response

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.