Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Саопштење ФК Раднички

Фудбалски клуб Раднички Ниш згранут је немилим сценама из Kрушевца на утакмици омладинских селекција Напретка и Радничког одиграној протеклог викенда у Спортском центру у Kрушевцу. Оно што су играчи и представници Радничког доживели у недељу у Kрушевцу је мучно и апсолутно недопустиво у фудбалу, поготово у млађим селекцијама.

Сцене у којима хулигани, али и један домаћи фудбалер за време утакмице туку гостујуће играче на терену, који притом није прописно ограђен и обезбеђен, и на коме су се већ дешавали слични инциденти, су суморна реалност нашег фудбала. Хајка на гостујућу екипу и стварање апсолутно неспортске атмосфере на терену у Kрушевцу, у којој су гости вербално и физички константно нападани, вређани, омаловажавани уз најбизарније и најморбидније псовке и увреде трајала је пре, за време и после недељне утакмице. Резултат саме утакмице је, након свега виђеног, потпуно у другом плану.

Никаква важност утакмице, спортско ривалство и било који други изговор не могу скинути љагу и срамоту после свега виђеног. Нити то може да поправи неко формално извињење портпарола домаћег клуба.

Нефудбалским стварима на теренима, једном за свагда, време је да се стане на пут. Тражимо од одговорних за такмичења у млађим категоријама да се озбиљније позабаве безбедношћу играча. Сматрамо и да је овај инцидент могао да буде избегнут да је терен након пређашњих сличних дешавања био суспендован, јер не испуњава безбедносне критеријуме.

Младим играчима потребно је обезбедити услове за несметан развој и дати додатну мотивацију за бављење фудбалом, стога апелујемо на све надлежне да се овај и овакви поступци најстроже кажњавају и учини све да се никада више не понове.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *