Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Саша Стојановић је нови директор омладинске школе Радничког

Данас је на Чаиру промовисан нови директор Омладинске школе фудбала ФK Раднички Ниш „Иван Крстић Бели“, Саша Стојановић Цаки. Некадашњи капитен и играчка легенда нашег клуба, након играчке каријере био је најпре помоћни тренер првог тима нашег клуба, а данас је и део стручног штаба У19 репрезентације Србије.

Школу фудбала Радничког, коју је и сам похађао у свим узрастима, преузима и најављује свој план и амбиције:
– Ово је најстарија и најуспешнија школа фудбала у овом делу Србије, место са ког је поникло много врхунских играча. Задатак нам је да и у будућности будемо центар развоја највећих талената из Ниша и читавог југоистока наше земље. Да би све то могли да постигнемо, потребно је да стално подижемо стандарде, како у организацији и стручном раду, тако и у погледу спортске инфраструктуре.

Раднички је ове јесени опремио потпуно нов простор за омладиснку школу – свлачионице, туш-купатила и теретану, преузео одржавање терена и просторија и на стадиону Железничара и тиме добио још два нова терена за тренинге, а у плану су и даље инвестиције у погледу опремања нових свлачионица, намењених најмлађима.
– Пријатно су ме изненадиле промене у клубу и самој школи, постављен је озбиљан темељ који нам даје могућност да радимо и стварамо играче који ће, када стасају, конкурисати за први тим. План руководства клуба, и првог човека Ивице Тончева, да се у самој школи створи база играча који ће чинити окосницу првог тима, прави је пут за Раднички, и то ће бити задатак свих нас ангажованих у школи. Предочићу тренерима план рада, а волео бих да Раднички у свим категоријама игра нападачки и атрактиван фудбал, у коме ће уживати и играчи и публика.

Већ првог радног дана, новог директора је сачекало неколико састанака и разговора са играчима и тренерима:
– Своје знање и искуство ћу радо преносити тренерима млађих категорија. Потребно је да се уз играче, стално усавршавају и они. Ми смо средина која је одувек обиловала талентима, које ћемо неговати и протежирати, али и проналазити најперспективније играче из свих крајева Србије, и њима ћемо пружити шансу и услове за даљи развој у нашем клубу. Са најбољима ћемо потписивати стипендијске уговоре.

Kако се такмичарска полусезона у млађим категоријама завршила, следе зимски прелазни рок и припреме за наставак сезоне. Kлуб, директор Школе и тренери контактираће скаутиране играче који би требало да појачају конкуренцију у нашим селекцијама и допринесу им својим индивидуалним квалитетом. Од 10. јануара креће и упис најмлађих категорија, играча рођених 2011, 2012, 2013, 2014. и 2015. године. Због омасовљења ових селекција, клуб је већ кренуо у адаптацију још две додатне, нове свлачионице на источној трибини стадиона Чаир, у којима ће стасавати неке будуће ведете Радничког.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *