Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Стефан Митровић продужио уговор

Фудбалски клуб Раднички данас је урадио велики посао. Један од најталентованијих играча Суперлиге Србије и млади репрезентативац наше земље Стефан Митровић (19) продужио је уговор са нишким клубом. Суперталентовани офанзивни везиста обавезао се на верност Радничком и у наредне две године.

Митровић је у Раднички стигао 2019. године и преко омладинске селекције градио свој пут до првог тима и младе репрезентације Србије. Постао је прави лидер екипе, а ове сезоне је један од носилаца игре и понајбољих играча у Суперлиги. Митровић је у великом броју утакмица правио разлику у корист Радничког, привукао је својим играма пажњу озбиљних европских клубова, а Нишлије су повукле озбиљан потез и продужиле уговор са њим.

Изузетно ми је драго што остајем у Радничком. Са првим човеком клуба Ивицом Тончевом имам сјајну сарадњу и око новог уговора смо се буквално договорили за пет минута. Било је неколико понуда за трансфер ове зиме, међутим, сматрамо да је најбоље да останем овде и да наставим да се изграђујем као играч и помажем клубу да оствари своје амбиције. Овде могу још пуно да напредујем, Раднички је права средина за развој младог играча. За врло кратко време сам од омладинца дошао до сениорског састава и првог тима клуба. Сарадњу продужавамо на обострано задовољство– истакао је Стефан Митровић након потписивања уговора.

Млади фудбалер наставио је причу о личним и клупским амбицијама:

Желим да се из Радничког отиснем и до А репрезентације Србије. Одбио сам позив А тима Канаде, јер верујем да ће у будућности за мене бити места у нашој сениорској репрезентацији. Ја ћу се максимално потрудити да својим играма, приступом и резултатима то и заслужим. Пре свега тога, желим да са Радничким изборимо пласман у европско такмичење на крају сезоне. Све ово ми много значи, клуб је препознао мој таленат и залагање и на мени је да то указано поверење сада још више узвратим на тренинзима и утакмицама– јасан је Митровић.

За крај, додао је и шта би за њега представљало испуњење фудбалских снова.

Волео бих да, попут Пиксија, и ја постанем „десетка“ репрезентације, да фудбалски свет прича о још једном играчу Радничког из Ниша са таквим поштовањем. Он је био узор и као играч и као тренер, са својом победничком визијом и приступом фудбалској игри– завршио је Митровић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *