Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Три појачања на Чаиру

Дан пред одлазак на главни део припрема у турској Анталији, Фудбалски клуб Раднички ангажовао је још тројицу играча, који ће представљати значајна појачања у наставку сезоне.

Дрес нишког тима задужили су штопер Александар Богдановић, крилни нападач Александар Месаровић и голман Филип Дујмовић. Уз то, уговор са Нишилијама је на још годину дана продужио један од лидера тима, десни бек Никола Аксентијевић.

Богдановић (22) је на Чаир стигао из Вождовца, где је био стандардни првотимац и у којем је стекао озбиљно суперлигашко искуство. У питању је рођени Нишлија и то је још један разлог што су се челници Радничког одлучили да ангажују. Млади Нишлија прошао је омладинску школу Црвене звезде, а потом се опробао у иностранству. После Портимоненсеа у Португалу  и Муре у Словенији, одлучио је да се врати и поново заигра на српским теренима. Био је веома запажен у дресу Вождовца, добрим партијама је скренуо пажњу људи из Радничког, па ће каријеру наставити у свом родном граду и покушати да помогне екипи да се на пролеће врати на европску сцену.

Месаровић (23) је фудбалер од кога се на Чаиру много очекује. Ради се о играчу који поседује озбиљан квалитет и који је био репрезентативац Србије до 18, 19 и 21 године. Поникао је у Војводини, за коју је одиграо 47 утакмица. У новосадском тиму је већ сарађивао са тренером Радославом Батаком, који је имао велико поверење у њега и под чијим је вођством играо утакмице у квалификацијама за Лигу Европе. После Војводине је наступао Напредак и Кабел, а у Ниш је стигао из ИМТ-а.

Дујмовић  (22) је још један фудбалер са репрезентативним искуством, пошто се ради о голману младе репрезентације Босне и Херцеговине. Млади чувар мреже у Ниш је стигао из Спартака из Суботице, чији је стандардни голман био у последњих годину и по дана. Дујмовић ће бити озбиљна конкуренција искусном Дамиру Кахриману за место између статива.

Веома важна вест је и продужетак уговора са Николом Аксентијевићем, који је својим играма и залагањем у претходном периоду постао прави вођа тима и који својим ауторитетом утиче на све остале. Аксентијевић проводи свој други мандат у Радничком и биће једна од главних узданица на путу Радничког ка пласману у квалификације за УЕФА Лигу Конференција.

Екипу су у међувремену напустили Борко Дуроњић, који је отишао у Радник из Сурдулице и македонски интернационалац Тодор Тодороски. Још раније су отишли Никола Стевановић у немачки Инглоштат и Вања Илић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *