Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Дејан Јоксимовић представљен на Чаиру

Фудбалски клуб Раднички Ниш представио је данас новог шефа стручног штаба, Дејана Јоксимовића. Јоксимовић на ову функцију стиже уместо Николе Трајковића, који је поднео оставку након пораза у утакмици против панчевачког Железничара.

Прошлогодишњи тренер Радничког из Kрагујевца, изјавио је на конференцији за медије да су га величина клуба, као и квалитет играча које Раднички има у саставу мотивисали да преузме „Реал са Нишаве“.

Ситуација је деликатна, али, да није вероватно не би ни дошло до ове промене. Тренери су увек главни „кривци“ за резултате. Потребна је општа мобилизација свих структура у клубу, о томе сам већ причао са челницима Радничког, али пре свега је потребна реакција играча. Они и јесу један од главних мотива мог доласка овде, уверен сам да ова екипа има, пре свега, индивидуални квалитет и потенцијал за минимум место у плеј-офу, што је сада, нажалост, недостижно. Причао сам са играчима, већ од утакмице у Kрушевцу очекујем њихову реакцију, јер они су кључ изласка из ове резултатске кризе у којој се екипа налази.

Јоксимовић је изјавио и да сматра да је за боље резултате потребно боље „наштимовати“ тим на терену.

Основни проблем по мени је то што екипа није добро избалансирана, у смислу да тим не чини најбољих 11 индивидуалаца, него група која најбоље функционише заједно. Такође, психолошки моменат је сигурно проблематичан у овом тренутку, постоји недостатак самопоуздања, али то је уско везано са резултатима. Очекујем напредак већ од Kрушевца, без обзира на то што је мало времена за припрему те утакмице. Јуче сам одрадио први тренинг са екипом, упознајемо једни друге. Меч у Kрушевцу смо почели да спремамо данас, имамо још један тренинг сутра, али то не говорим као алиби, јер морамо да употребимо све своје знање и енергију да победимо ту утакмицу. Не постоји чаробни штапић, ово је процес за који је потребно време. Шта можемо у ових пар дана је да пре свега кроз разговоре, индивидуалне и групне, допремо до свести играча да квалитет постоји, али да све пада у воду ако га не прате енергија, жеља, фокус, страст, концентрација.

Нови шеф стручног штаба појаснио је и да је у његовом тиму неколико „староседелаца“ који ће му помоћи јер одлично познају екипу:

Са мном је у клуб дошао мој дугогодишњи асистент Горан Вуковић, он ће радити део везан за аналитику. Већина чланова стручног штаба мог колеге И пријатеља Николе Трајковића, на челу са Владимиром Ђорђевићем и даље је ту. Са голманима и даље ради Игор Павловић, а за кондицију је задужен Александар Илић,– завршио је Јоксимовић своје прво излагање на Чаиру.

Новог шефа стручног штаба први „испит“ у новом клубу очекује већ у недељу од 20 часова, када Раднички у 27. колу Супер лиге Србије гостује у Kрушевцу екипи Напретка.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *