Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

НИКОЛА ДРИНЧИЋ НОВИ ЈЕ ТРЕНЕР ФК РАДНИЧКИ

Фудбалски клуб Раднички потписао је двогодишњи уговор са тренером Николом Дринчићем. Некадашњи играч нишког клуба вратио се на Чаир, али у другачијој улози. Како је Дринчић истакао након потписивања уговора циљеви Радничког одувек су били и остали највиши.

-Добио сам огромну шансу да будем тренер у Супер лиги у једном великом клубу какав је Раднички, са богатом историјом и традицијом. Верујем у себе, зато сам прихватио овај изазов, наравно и одговорност, све што иде уз то, и нећу тражити алиби. Знам зашто сам дошао и верујем да сви заједно можемо да направимо један помак. Желео бих да истакнем да сигурно моја амбиција није да будем десети на табели, свакако да је мој циљ да пробамо да изађемо у Европу. Да први део покушамо да искористимо најбоље могуће, будемо у горњем, плеј-оф, делу и да нападнемо Европу. Могу да кажем да ћу дати све од себе како би клуб остварио добре резултате, рекао је нови шеф стручног штаба Никола Дринчић.

Млади стратег иза себе има богату играчку каријеру у којој је носио и дрес Радничког. Тада је са капитенском траком око руке водио нишки клуб до вицешампионске позиције, а у неколико наврата имао је и ту част да му скандира цео стадион.

– Ово је сада једна сасвим нова улога, где ја нећу зависти само од себе. Прелепа су то сећања, исти је и осећај када вам навијачи скандирају, поготово што то пуно играча са стране није доживело. Провео сам прелепих годину дана на Чаиру, били смо вицешампиони, заиста ме лепе успомене вежу за Ниш. И резултатски је била боља ситуација, сада је другачија, али ја ћу се потрудити да то променимо. Пратио сам Раднички све време и оно што са видео је да нема много публике, мада је тако генерално свуда у Србији, у моје време је било другачије. Стадион је акустичан и када дође на пример пет или седам хиљада људи амбијент је сјајан. Треба добрим играма повратити ту веру код публике и да сви заједно направимо нешто добро за клуб и град Ниш. Људи овде воле фудбал и треба да навијају за свој клуб.

Новом тренеру Нишлија ово ће бити деби на суперлигашкој сцени.

-Исти људи који су ме довели у клуб као играча, су ме и сада ангажовали. О њима могу да кажем све најбоље и да им се захвалим на указаном поверењу. Заиста имам само речи хвале за све, од првог човек клуба, председника, директора. Рекао сам свима када сам дошао такав сам човек да нећу тражити алиби. Ја јесам почетник, али кад-тад човек мора да крене, тако гледам на то и не бојим се ничега, истакао је Дринчић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *