Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Одржана редовна седница Скупштине ФK Раднички Ниш

Фудбалски клуб Раднички Ниш одржао је у уторак, 13. јуна, редовну седницу Скупштине клуба. Присутни чланови Скупштине изјаснили су се позитивно о свим тачкама које су се нашле на дневном реду – годишњем извештају о раду, финансијском извештају о пословању Kлуба, извештају Надзорног одбора и финансијском плану за наредну годину. Закључак са седнице је да би клуб морао да подигне годишњи буџет, на бар четири милиона евра, како би могао да буде конкурентан са осталим клубовима у Србији.

Директор Радничког, Дејан Пропадало истакао је да је клуб у последњих годину дана пословао домаћински, да је на добитку и, што је најбитније, никоме не дугује.

Дуговања су била огромна када смо преузели клуб, око пет милиона евра. Последње три године смо у плусу и поносни смо на то. Једини смо спортски колектив у Србији који послује на овакав начин. Што се тиче дуговања сада – нема их, измирисли смо све и исплатили вишегодишњи неплаћени порез, дакле, ми смо успешан клуб и фирма. Желимо да наставимо у овом правцу и повећавамо сваке године добитак клуба. Никада нисмо гледали у туђе двориште, гледамо у своју кућу. Понашамо се домаћински, радимо са минималним људством. Рационализовали смо број запослених, омасовили школу фудбала и у свим сферама смо направили огроман помак и надамо се да ће бити још боље, – истиче директор клуба Дејан Пропадало.

Годину за нама у Радничком чланови Скуштине оцењују као добру. Изостао је бољи резултат сениорског тима, који је изборио опстанак у Супер лиги. Са друге стране, клуб је задовољан резултатима млађих селекција, пошто су се кадети и омладинци вратили у елитни ранг – Омладинску и Kадетску лигу Србије.

Оваква сезона сениорског тима не сме да се понови. Сплет разних околности утицао је на овакав пласман. Ми не смемо да будемо на табели испод осмог места и циљ увек мора бити плеј-оф. Kакве све пехове нисмо имали од почетка сезоне – болести, повреде пред кључне утакмице… Било је ту и неких виших сила, 18 пенала је свирано против нас. Раднички нико није надиграо, на резултате су утицали различити фактори. Морам да истакнем да смо јако поносни на млађе селекције, омладинци и кадети су обезбедили пласман у Суперлигу. Раднички мора да окупља сву децу из овог региона и да их пласира даље. Не треба више да Партизан, Звезда или Чукарички скупљају нашу децу, већ сва деца треба да стекну афирмацију у Нишу.

Директор клуба говорио је и о будућим плановима.

Ове године циљ је да направимо терен са добром вештачком травом, по свим УЕФА и ФИФА стандардима. Терени су нам неопходни за квалитетан рад и развој играча. Kада смо дошли у клуб, имали смо само главни терен, а као да нисмо. Терен није имао наводњавање, деценијама није улагано у њега. Прошле године смо направили теретану, нове просторије, сваке године дижемо клуб колико можемо. Одвајамо средства, али се трудимо да не угрозимо исплату зарада, – закључио је Пропадало.

Скупштина клуба усвојила је и извештај Надзорног одбора клуба, који је закључио да су сва средства била наменски употребљавана, да је пословање клуба било у складу са свим прописима и да су остварени сви Статутом предвиђени циљеви.

Раднички ће припреме за наредну сезону отпочети следеће суботе, када ће промовисати и новог шефа стручног штаба, Николу Трајковића, а клуб очекује знатно успешнију резултатску сезону и бољи пласман сениорске екипе у њој.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *