Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Опоравак након победе и разговор са Александром Војновићем

Дан после прве утакмице и победе у Банском фудбалери Радничког одрадили су тренинг опоравка. Раднички је играо у измењеном саставу у односу на крај претходне сезоне, са доста нових играча на терену. Један од дебитаната био је и штопер Алексадар Војновић.
Задовољан сам победом и дебијем. Добро смо се истрчали, испоштовали све што је шеф рекао, одговорили на задатке у игри. Такође је веома важно да се нико није повредио на утакмици.

Kакви су досадашњи утисци са припрема?
Утисци су позитивни. Имамо заиста добре услове за рад, терени су веома добри. Све то је предуслов да се што боље припремимо за оно што следи и надам се да ћемо почетак шампионата дочекати како треба.

Прошле сезоне одбрана није деловала тако сигурно у већем делу првенства. Све очи сада су уперене у ту задњу линију. Да ли то може да буде мотив или оптерећење?
Свакако је више мотив да морамо да будемо бољи. Међутим, не може се то тако гледати, проблема је било у свим линијама тима, никада није одређени део терена искључиво крив за нешто. Дакле, нити је то одбрана, нити веза, нити напад, сви сносе пођеднаку одговорност. Ми смо тим и заједно смо у свему, нема ту подела. Ми смо целина и када иде и када не иде и ту се ставља тачка.

Kаква је атмосфера у екипи?
Добра је атмосфера, добри су момци, заиста. Брзо сам се уклопио, добро сам прихваћен и за сада је све како треба. Само још да ову атмосферу пренесемо и на терен и нема бриге.

У соби сте са још једним новајлијом – Ивељом, како функционише та веза одбрана – напад?
Интересантна је чињеница да сам и у претходном клубу – Борцу из Бања Луке често био цимер са нападачима, добро сам се слагао са њима. Ево и сада сам цимер са нападачем. Добро се слажемо, углавом слободно време користимо за одмарање. Између тренинга гледамо да се припремимо за оно што следи, али и да се чујемо са породицама.

Kолико се Раднички разликује од претходних клубова?
Играо сам углавном у клубовима из Босне и Херцеговине. Последње три године играо сам за Борац, борили смо се увек за титулу, једном смо и освојили. Долазак у Србију видим као искорак у каријери. Раднички је клуб са богатом историјом и традицијом, част је бити део таквог тима. Надам се да ћемо имати успешну сезону, закључује Војновић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *