Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички почео припреме за нову сезону

Фудбалери Радничког започели су припреме за нову сезону. Прозивку је извршио нови шеф стручног штаба Никола Дринчић, а играчима се прво обратио директор клуба Дејан Пропадало.

-Никола Дринчић оставио је дубок траг у Радничком из Ниша. Као капитен, играч, човек може бити пример како треба да се понашате и опходите према својим обавезама. Желим вам много среће и наравно успешну сезону. Препуштам све шефу стручног штаба, он има пуну подршку Управе клуба, клуба и лично моју подршку. Оно што вам буде рекао то је то. Савет вам је да га слушате, уколико желите да напредујете и будете добри фудбалери, посебно ви млађи. Неки од вас, који су играли са Дринчићем, знају о чему говорим, он је човек са изузетним људским квалитетима и може бити узор свима, рекао је Пропадало.

Нови стратег екипе са Чаира Никола Дринчић истакао је да времена нема много и да мора да се вредно ради, јер је прва утакмица већ за пет недеља.

-Није флоскула, играћемо офанзивно и нека моја визија је да гледамо нас као тим, а не толико противника. Сигурно да ћемо играти офанзивни стил фудбала и то могу да обећам, истакао је Никола Дринчић.

На првом тренингу виђена су добро позната лица, а тим ће бити комплетиран у наредном периоду.

-Што се тиче тих трансфера, ко ће остати, ко ће отићи, ми имамо са директором неки план, које играче желимо и он се бави са тим ја сам се усмерио на терен и тако ћемо функционисати.

Говорио је Дринчић и о циљевима и плановима.

-Искрено, што се мене лично тиче, увек имам велике планове и високе циљеве. Сигурно да клуб као клуб не заслужује да игра плај-аут и да се бори за опстанак. То сам рекао од првог дана и ја и даље стојим при томе и не бежим од одговорности. Рекао сам да ћу учинити све, не само да играмо плеј-оф, него да пробамо да се боримо за излазак у Европу то је неко моје виђење. Задржали смо велики број играча и надам се да уз пар добрих играча можемо да направимо добар резултат.

Раднички ће две недеље тренирати у Нишу, а затим се сели у Банско, истиче спортски директор Александар Јовановић.

-У Нишу ћемо радити до 30. јуна, одиграћемо две утакмице до поласка, један противник биће Раднички из Крагујевца. У Бугарској ћемо бити дванаест дана и тамо ћемо одиграти четири утакмице против Политехнике (02.07), ЦСКА из Софије (05.07.), Славија из Софије (09.07.) и Стеауе (12.07). Што се тиче играчког кадра, главни носиоци игре остали су са нама. Довешћемо играче на позицијама на којима смо дефицитарни. То је место голмана, довешћемо и везне играче, једног шпица. У преговорима смо са доста добрим и квалитетним играчима и у наредних пар дана сигурно ће доћи два до три појачања и онда вероватно и до поласка на припреме још пар њих.

Стручни штаб Николе Дринчића предводиће помоћници Владимир Ђорђевић и Дејан Бабић, за голмане ће бити задужен Стефан Радуловић, а за кондицију кондициони Ђорђе Влајковић.

Првом тренингу присуствовали су: Димитрије Стевановић, Урош Китановић, Андреја Стојановић, Филип Фреј, Александар Војновић, Василије Бакић, Давид Петровић, Тјери Етонгу, Михајло Терзић, Вања Илић, Стефан Чоловић, Стефан Цветковић, Немања Белаковић, Стефан Лазовић, Матеја Пантић, Алекса Душанић, Павле Ивеља, Матија Петровић, Лазар Продановић. Због повреде су изостали су Милорад Стајић и Ђуро Зец, док ће се интернационалци Базиле Јамкам и Јусуф Бамиделе екипи прикључити за неколико дана.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *