Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички почео припреме, представљен шеф стручног штаба Никола Трајковић

Фудбалери Радничког данас су почели са припремама за наставак сезоне у Суперлиги Србије. На конференцији за медије представљен је нови-стари шеф стручног штаба Никола Трајковић, који је са клупе предводио Раднички од јуна до новембра прошле године. Нови спортски директор клуба, Братислав Ристић, говорио је о организацији клуба, плану припрема, као и о појачањима и одласцима појединих играча.

 

Пре прозивке фудбалера обављени су обавезни лекарски прегледи, а затим је одржан састанак стручног штаба са играчима, те први тренинг. Екипа ће у Нишу радити до 16. јануара, а дан касније ће отићи у турски Белек, где ће остати до 31. јануара и обавити главни део припрема.

 

Током боравка у Турској нишки тим ће одиграти четири контролне утакмице. Прва је заказана за 20. јануар, а ривал је узбекистански тим Олимпик, односно Олимпијска репрезентација те државе. Потом следе дуели са чешком Карвином 24. јануара, па дуел са екипом Словацко три дана касније. Ривал за завршни меч на припремама биће уговорен наредних дана.

Никола Трајковић изјавио је најпре да није имао дилема о повратку у Раднички.

Клуб се резултатски налази у незавидној ситуацији. Руководство Радничког ми је предочило какве ће се све промене десити у клубу. Мислим да је фер да прихватим њихов позив, јер сматрам да сам неко ко је делимично одговоран за резултате, а уз све то клуб верује у мене и оно што сам радио. Уз адекватан рад и појачања и уз све нове ствари које треба структурално да урадимо у клубу мислим да можемо да дигнемо Раднички на позицију да се опстане ове године, а онда да од наредне године дижемо клуб на неки виши степеник. Познајем играче боље од других и да имам моралну одговорност да завршим сезону коју сам започео, на најбољи могући начин. – истакао је на почетку Трајковић.

 

Говорећи о амбицијама и циљевима у остатку сезоне, Трајковић је јасно истакао шта су императиви.

Приоритет свих приоритета је да останемо у Суперлиги, а мој лични циљ је да то пробамо да урадимо без оних стресних бараж утакмица. Ићи ћемо утакмицу по утакмицу, припремати противника по противника, па ћемо видети где ћемо на крају стићи. Упућен сам у све што се у међувремену дешавало у Радничком, пратио сам утакмице. Не мислим да смо у овом периоду док нисам био ту нешто пуно изгубили. И тренер Славољуб Ђорђевић радио је квалитетан посао, познајем га лично, знам да је професионалан, да држи дисциплину. Имао је исте проблеме са којима сам се и ја суочавао на утакмицама. Сигурно да је екипа под њим напредовала у неким другим сегментима, покушаћемо и то да искористимо.

Када је реч о играчком кадру и неминовним променама на полусезони, шеф стручног штаба жели пре свега да тим подмлади, унесе нову енергију и позитивну атмосферу у свлачионицу.
Моја жеља је да доведемо квалитетног играча на позицији 6 или 8, а уколико се у прелазном року отвори нека могућност у офанзивном делу ми ћемо реаговати. Нисам од оних људи који праве панику. Имамо и овде доста квалитетних играча, попуњени смо да одрадимо први део припрема за остало ћемо видети.

Спортски директор клуба, Братислав Ристић, говорио је о новинама у клубу и прелазном року. Рођени Нишлија и некадашњи играч Радничког, изјавио је да је пред свима у клубу велики посао, а да он има велику жељу да помогне и подигне Раднички.

Доста играча је напустило клуб у претходниг месец дана. Остао је део играчког кадра који је чинио костур екипе. У наредном периоду очекујемо још три, четири играча. Довели смо два фудбалера за сада, сигурно ћемо до поласка на припреме имати још двојицу. Прелазни рок је до 16. фебруара и надам се да ћемо до тада комплетирати екипу са још неколико квалитетних играча, – истакао је Ристић и наставио о томе како је донета одлука о повртаку тренера.

Трајковић је био и мој предлог. Он познаје целу ситуацију у клубу, екипу. Лакше ће одмах ући у проблематику, што се тога тиче дилеме није било. Управни одбор подржао је тај предлог. Биће посла у наредном периоду, сређујемо спорстки сектор, не може све преко ноћи. Александар Јовановић, доскорашњи спортски дирекор, је ту са мном, радимо заједно. Ово је мој град, мој клуб, помоћи ћу око играчког кадра организације, свега, али требаће времена да ствари легну на своје.

На прозивци и првом тренингу нашли су се следећи фудбалери:
Драган Росић, Димитрије Стевановић, Урош Китановић, Немања Белаковић, Стефан Цветковић, Базиле Јамкам, Филип Фреј, Сава Петров, Александар Војновић, Давид Петровић, Василије Бакић, Андреја Стојановић, Павле Ивеља, Вања Илић, Александар Месаровић, Милорад Стајић, Лијам Ајад, Семир Смајлагић, Колинс Фај, Михајло Терзић, Симеон Ћирић и Стефан Лазовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *