Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички тренира у Банском, Шкрбић поручује: бићемо још бољи

Фудбалери Радничког налазе се у Банском, где обављају главни део припрема за предстојећу сезону. Други дан припрема протекао је по плану, јутарњи тренинг био је посвећен организацији игре из задње линије, а поподневни прогресији напада, транзицији и прекидима.

Своја очекивања од нове сезоне и рада са новим тренером, изнео је нападач нишког тима, Миљан Шкрбић.
У Нишу смо се током две недеље упознали са радом и идејама новог тренера. Било је напорно, али се не жалимо. Важно је да урадимо шта се од нас захтева. Са нестрпљењем ишчекујемо утакмице, имаћемо прилику да се сви покажемо и наметнемо тренеру. Са тренером Трајковићем сам сарађивао и раније када је био у Нишу. Имам само речи хвале за рад, требала нам је свежа крв, неко са новим идејама. Шеф нас је одмах по доласку упознао са задацима. Мислим да ће се видети озбиљна промена, ако сви будемо дисциплиновани и ако будемо реализовали све задатке и замсили, истиче Шкрбић.

Шкрбић је на пролеће погађао противничке мреже, када год је било неопходно. Поставља се питање да ли је сезона за нама само била загревање за оно што следи.
Саиграчи се шале да боље играм када не прођем припреме, јер сам буквално без припрема постигао седам голова. Ово су прве припреме, после две године, које ћу одрадити комплетне. И почетак првенства је померен, имаћемо више времена за припрему, још недељу дана. Надам се да ћу, када прођем припреме, наставити у истом смеру и да ћу постићи још више голова.

Прошла сезона на крају је, ипак, успешно архивирана. Ова наредна мора бити много боља.
Kонкуренција у лиги је јака, сви клубови из горњег дела табеле се појачавају. Морамо много да радимо, да напредујемо из кола у коло и онда ћемо видети докле ће нас то одвести. Ми смо прошле сезоне себе видели у плеј-офу, а нисмо схватали да идемо ка борби за опстанак, то се не сме поновити. Даћемо све од себе да будемо у горњем делу табеле и да се боримо за излазак Европу.

Говорио је Шкрбић и о личним плановима.
Амбиције сваког играча у Србији, јесу да се опроба и у иностранству. Сви траже боље услове и уговоре од којих могу да профитирају. Ја сам још годину дана у Нишу, надам се да ћу наставити са добрим играма, да ћу постизати голове и да ћу онда отићи у иностранство, закључује Шкрбић.

Данашње тренинге пропустили су Базиле Јамкам и Андреја Стојановић, који још увек нису у потпуности санидали повреде, док је Филип Фреи тренирао по специјалном програму. Раднички сутра очекује прва проба на припремама, противник на пријатељском мечу биће румунска екипа Политехника из Темишвара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *