Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Радничком бод против ИМТ-а

Фудбалери Радничког и ИМТ-а одиграли су нерешено у петом колу плеј-аут фазе, а мреже на Чаиру су мировале.

Иако је био доминантнији у првом делу меча нишки тим није успео да материјализује неку од прилика које су се низале. Иницијатива је била на страни Радничког, који је нападао, али је у завршници лопта увек некако завршавала у рукама голмана гостију Гордића. Покушавали су Илић, Луковић, али без много успеха. Добру прилику домаћи тим имао је у 29. минуту када је Деле упутио центаршут, а Вукић закаснио. Минут касније Вукић је шутирао, а чувар мреже гостију одбранио.

У наставку меча виђена је већа борба. ИМТ је први пут припретио у 53. минуту, али је Радочај лопту главом послао поред гола. Окушао се затим и Лука Луковић, који је био непрецизан, да би онда Милош Луковић шутирао, а голман Радничког Стевановић интервенисао. Са друге стране домаћи тим припретио је преко Чоловића, чији је шут обранио Гордић. Тачку на меч на Чаиру ставио је млади чувар мреже Радничког Димитрије Стевановић који одбранио шут Милоша Луковића и свом тиму донео бод.

Мислим да је крајњи резултат реалан. Нама је припало прво полувреме, доста добро смо контролисали дешавња на терену, преузели смо посед, контролу на тај начин, спречавали их у тој њиховој офанзивној транзицији. Oно што није било добро, то је игра у завршној трећини терена. Фалило нам је конкретности, директности, мало више страсти да из ситуација које смо имали пробијањем по боковима постигнемо неки гол. У другом полувремену наравно да се ништа није мењало, идеја је остала иста, али одлуке играча изазване тим императивом који смо сами себи наметнули, а хтели смо данас све да решимо, правили смо превише техничких грешака, ушли у неку анархију, дозволили ИМТ-у да нас у офанзивним транзицијама кажњава и на крају можемо бити и срећни да нисмо примили гол. Што се тиче офанзиве у другом делу били су стихијски напади, ИМТ се бранио организовано и дисциплиновано, а ми нисмо нашли начин да их озбиљније угрозимо. Очекују нас још те две утакмице до краја, математички нама је довољан још један бод из те две утакмице, наравно ми ћемо сваку ићи да пробамо да добијемо и већ од сутра крећемо да се спремамо за Јавор, истакао је шеф стручног штаба Радничког Дејан Јоксимовић после утакмице.

У наредном колу Раднички ће на Чаиру дочекати екипу Јавора. Тај меч заказан је за суботу 18. мај од 16 сати.

Раднички Ниш – ИМТ 0:0

Судија: Павле Илић;

РАДНИЧКИ: Стевановић, Јамкам, Војновић, Петровић, Стојановић, Луковић (од 82. минута Стајић), Адо, Бамиделе, Илић (од 69. минута Чоловић), Белаковић (од 90. минута Цветковић), Вукић;

ИМТ: Гордић, Глишић, Ламбулић, Ћосић, Ћирковић, (од 76. минута Џиновић), Кијевчанин, (од 86.минута Терзић) ,Зулфић, (од 86. минута Вуковић), Радочај, Л.Луковић, Крстић, М.Луковић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *