Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Саопштење за јавност

Фудбалски клуб Раднички Ниш са гнушањем одбија да буде увучен у још једну квази аферу, какве се нашем клубу сервирају током читаве протекле сезоне. Шокирани смо наводима да је једна од најнеизвеснијих утакмица које смо у првенству одиграли и у којој смо на терену изгарали да спасемо сезону и читав клуб, на било који начин доведена у питање.

Наш клуб је први, небројено пута указивао на грешке и „пропусте“, када год су се они дешавали на суперлигашким теренима, управо да би се такве сцене искорениле из српског фудбала. Сада долазимо у апсурдну ситуацију, да се, у сезони када се нашем клубу досуђује 15 једанаестераца и чак 12 црвених картона, сада прст уперује у нас?!? Ако неко није био миљеник делиоца правде и саме правде ове сезоне, онда је то ФK Раднички из Ниша. Уосталом, за голи опстанак смо се грчевито борили до самог краја последње бараж утакмице. Сами, против свих.

Свако ко је присуствовао или гледао поменути меч Напредак – Раднички, који се у Kрушевцу одиграо 9. маја, могао је да види са колико се енергије и борбе наш тим трудио да донесе победу. Пречка домаћина, стопостотне шансе и напади које су наш голман и читав тим одбијали у самом финишу меча указују да не може да буде ни говора о било каквој неспортској радњи на том мечу.

Не можемо а да се гласно не запитамо и како је могуће да је баш сада оваква инсинуација доспела у јавност. Два месеца након поменутог меча, месец дана након завршетка националног првенства. Ово је, овако представљено, увреда за читав српски фудбал. Најгоре од свега било би ако се испостави да ово сами себи радимо, да ми из Србије унижавамо домаћи фудбал и урушавамо му репутацију у свету.

Раднички је и раније указивао на то, а сада и понавља, ми смо за поштовање свих закона и прописа, који треба да важе једнако за све. У овом тренутку, пласирање оваквих инсинуација говори да је циљ свега овога наш клуб и наши принципи, а не нека борба за регуларност.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *