Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Марјановић, Петров и Димић у Радничком

Три потписа на Чаиру.

У складу са опредељењем новог тренера Томислава Сивића да Раднички од следеће сезоне игра нападачки фудбал, клуб је реаговао и обезбедио потписе тројице фудбалера који ће у значајно мери допринети тој намери и повећати квалитет екипе.

Уговоре са Радничким данас су потписали Саша Марјановић, Сава Петров и Стефан Димић.

Марјановић (34), рођени Нишлија, у Раднички се враћа са епитетом једног од најбољих везних фудбалера Суперлиге Србије. Иза њега је бриљантна сезона у крушевачком Напретку, а дрес Радничког је већ носио од 2014. до 2016. године и у том периоду је уписао 73 наступа и постигао 17 голова за тим са Чаира. Осим за Раднички и Напредак, Марјановић је у богатој каријери играо и за Чукарички, Јагодину, молдавски Шериф из Тираспоља, Партизан, казахстански Актобе и кипарску Неа Саламину. Са Партизаном је 2017. године освојио првенство и Куп Србије. Марјановић у Раднички стиже као прекаљен играч и као неко ко би требало да са својим искуством буде ослонац екипе која ће се у наредној сезони такмичити на три фронта.

Петров (23) је класични нападач, а та позиција је у Радничком била означена као приоритетна за довођење појачања. Петров је дете Партизана, а прошао је кроз све млађе репрезентативне селекције наше земље. У Србији је поред Партизана још играо за Телеоптик и Спартак из Суботице, а чак три године провео је као интернационалац у Белгији. Иако веома млад има богато интернационално искуство. Наступао је за Вестерло, за који је уписао чак 44 мечева, као и за Лирс. Прошлу сезону провео је у словеначкој Олимпији из Љубљане и Младости из Лучана.

Димић (29) крилни нападач и он је још један изданак Партизанове школе фудбала. Карактеришу га велика брзина, продорност и разноврсни дриблинзи. Прошле сезоне је играо Нови Пазар, што значи да је већ сарађивао са тренером Томиславом Сивићем, и у том периоду сарадње био је и најбољи стрелац екипе у пролећном делу првенства. Током каријере је још наступао за Рад, Палић, Чукарички, Синђелић Београд, Младост из Лучана и Балзан са Малте.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *