Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Томислав Сивић нови тренер Радничког

Нови шеф стручног штаба Радничког из Ниша је Томислав Сивић (55) и он ће повести екипу у нову сезону и у квалификације за УЕФА Лигу конференција.

Сивић стиже на Чаир са озбиљном биографијом, коју је стварао и на домаћем тлу и у иностранству. Последњи ангажман имао је у Новом Пазару, у који је стигао када је тај тим био већ виђен као онај који испада из Суперлиге Србије. Успео је да оствари серију победа и Пазарцима сачува суперлигашки статус.

Сивић је некадашњи тренер Вождовца, Смедерева, Спартака, Хајдука из Куле, неколико клубова са Фарских острва, те мађарских клубова Кечкемет, Диосђер ВТК, Мезекевешд Жори и Пакши.

У Мађарској је бележио сјајне резултате, освајао трофеје и водио међународне утакмице. Са Кечкеметом је 2011. године освојио је национални Куп Мађарске, а са Диосђером ВТК је освојио Лига Куп Мађарске и пласирао се у финале националног Купа 2014. године.

Имао је и запажене резултате са млађим селекцијама Србије. Водио је јуниоре, кадете и младу репрезентацију Србије. Селекцију до 21 године је успео и да одведе на Европско првенство 2016. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *