Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Јамкам: Даћу последњи атом снаге за Раднички

Фудбалски клуб Раднички у среду увече је ангажовао Камерунца Мбурија Базила Јамкама. Овај дефанзивац је доведен на Чаир као проверен играч и са веома занимљивом биографијом.

Има 23 године, играо је за сениорску репрезентацију Камеруна , а са својим претходним клубом из домовине Бамендом наступао је у афричкој Лиги шампиона и био веома запажен. Јамкам је био стандардни првотимац у бившем клубу. Примарна позиција му је штопер, а по потреби може да игра као десни бек и као задњи везни.

Камерун деценијама уназад важи за једну од најјачих селекција у Африци, познато је колико познатих и квалитетних фудбалера је долазило у Европу из те земље и бити репрезентативац једне такве селекције је озбиљан подухват. То значи да је Раднички довео квалитетног фудбалера у своје редове, који би требало да значајно унапреди његову игру у одбрани.

Јамкам  сматра да може да помогне Радничком у наставку сезоне.

У Нишу сам већ неколико дана, имам сјајне прве утиске и радујем се што сам добио прилику да играм у Радничком. Желим да направим озбиљну каријеру у Европи и сматрам да је Раднички одлична средина да кренем ка том циљу. Поштујем саиграче, конкуренција је жестока, а моја амбиција  је да се што пре наметнем тренеру Коковићу и да будем стандардни првотимац. У Камеруну сам играо фудбал на високом нивоу. Лига шампиона Африке је озбиљно и захтевно такмичење, а у репрезентацији сам делио свлачионицу са фудбалерима који су већ направили озбиљна имена у Европи. Могу да одговорим задацима на неколико позиција у задњој линији, није ми страна ни улога задњег везног. Очекујем да у Радничком оставим добар утисак, за екипу ћу дати последњи атом снаге и верујем да ћемо бележити добре резултате, у складу са очекивањима јавности и навијача– изјавио је Јамкам.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *