Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Лазар Арсић потписао за Раднички

Фудбалски клуб Раднички јачи је од данас за повратника у тим Лазара Арсића (29). Талентовани везиста је од 2016. до 2018. године већ наступао за Раднички, примарна позиција на којој игра је офанзивни везни, а добро се сналази и на крилним позицијама.

Рођени Београђанин наступао је за броје клубове у својој каријер, а најистакнутији међу њима су Вашаш, Аполон Смирнис, Војводина, Сеул и Вождовац.

– Прелеп је осећај вратити се овде. Везан сам за Ниш и Раднички. Најлепших годину и по дана у фудбалској каријери провео сам у Нишу. Уживао сам у раду са свим фудбалерима и тренерима овде. Из тог пријатељства родило се и кумство. Најлепше могуће успомене ме везују за Раднички. Желим да помогнем клубу да се вратимо у Европу. Ниш то заслужује и Раднички као клуб. То је једини смер коме ћемо тежити до краја сезоне.

Истиче Арсић да је актуелни састав Радничког спој младости и искуства.

– Kада сам дошао у Ниш, ја сам учио од Саше Стојановића и Александра Јовановића, тако ће млади играчи којима тим обилује моћи да уче од мене и осталих играча у клубу. Доста је добрих и квалитетних играча који могу да пренесу младима знање и своје искуство.

У претходној сезони Раднички је са тренером Александром Станковићем обезбедио опстанак у лиги, а сада шеф стручног штаба са тимом покушава да обезбеди место које води у Европу.

– Сваки професионални спортиста мора да се привикава на захтеве тренера и амбиције клуба. Неће бити проблема, навикао сам се на то. Са Николом Станковићем сам сарађивао у Сурдулици, знамо се, тако да ће и то бити олакшавајућа околност.

Открио је повратник на Чаир и где себе види на терену.

– У првом мандату играо сам иза шпица, ту се најбоље осећам на терену. Могу да играм и на крилним позицијама, видећемо како ће шеф то замислити. Ту сам, даћу свој максимум у свакој утакмици. Оно што могу да кажем је да ме и даље краси агресивност и глад за головима. Надам се да ће то доста помоћи екипи да се подигне и да нас унапреди као тим у борби за висок пласман на табели.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *