Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Никола Вујадиновић појачао Раднички

Фудбалски клуб Раднички наставио је да појачава своје редове. Нови фудбалер нишког тима је штопер Никола Вујадиновић (34), играч са изузетно снажном биографијом.

Вујадиновић је фудбалер који би требало да донесе озбиљан квалитет више Радничком, с обзиром на то да је током богате каријере наступао у најјачим лигама света, носећи дресове шпанске Осасуне и италијанског Удинезеа.  Прошлу сезону провео је у Шабаху из Азербејџана, а у каријери је још играо за ЦСКА из Софије, аустријски Штурм из Граца, пољски Лех, словеначко Домжале, шкотски Абердин, румунску Униреу и кинески Пекинг. У Србију се враћа после девет година, а у нашој земљи је као млад фудбалер наступао за Рад, Раднички Пирот и Јавор. Носио је  и дрес црногорске Зете у некадашњој заједничкој лиги.

Скоро целу каријеру сам провео у иностранству и тамо сам променио пуно клубова и држава. Решио сам да се вратим у Србију и јако сам задовољан што ћу бранити боје Радничког. У питању је велики клуб са озбиљном историјом и традицијом у српском фудбалу. Када су ме позвали људи из Радничког,  јако брзо смо се договорили око сарадње. Знам шта се овде очекује од мене и надам се да ћу својим искуством и понашањем помоћи овој екипи и младим играчима да напредују у буду још бољи. Селекција овог тима се још увек ради. Колико видим, то ће бити спој младости и искуства и немам сумњу да ће Раднички већ од првог кола Суперлиге бити конкурентан свима у Србији. Драго ми је што ћу сарађивати са тренером Ненадом Лалатовићем. Пратио сам нашу лигу када сам играо у иностранству и добро сам упознат са историјским успехом који је направио у Радничком, у свом првом мандату. Видим да га овде људи обожавају, играчи такође и сигуран сам да ћемо имати лепу и успешну сарадњу. Циљ клуба је врх српског фудбала и ја верујем да ћемо га остварити– рекао је Вујадиновић.

У питању штопер кога красе добра техника, скок игра и ефикасност. У аустријској Бундеслиги постигао је чак десет голова за две сезоне.

Трудићу се тако буде и овде. Играм позади, али волим ситуације када когу да кренем напред. Волим прекид игру, тако да се надам да ћу и Радничком бити успешан и да ћу можда својим головима помоћи клубу да оствари зацртане циљеве– завршио је Вујадиновић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *