Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Одржана седница Скупштине Радничког

Данас је одржана редовна седница Скупштине Фудбалског клуба Раднички. Усвојени су завршни рачун за 2020. годину, финансијски план за 2021. годину, као и извештај Надзорног одбора.

Извештаји кажу да је Раднички финансијски потпуно стабилан клуб, а председник Драган Марковић Маркони истакао је да навијачи већ од следеће сезоне могу очекивати пуно боље резултате на спортском плану.

Када смо у децембру 2016. године дошли у Раднички на челу са Ивицом Тончевом, затекли смо јако лошу, па готово и безизлазну ситуацију. Ипак, преданим радом дошли смо у позицију да данас можемо да кажемо да смо један од најстабилнијих клубова у земљи. Рачун Радничког већ три године није био у блокади. На данашњи дан Раднички има дуг од око 150 хиљада евра, што је неупоредиво са вишемилионским цифрама које смо затекли. Чак ни овог дуга не би било да је другачија ситуација и да смо могли да имамо приходе на које смо рачунали, а које нисмо имали због ковида. Ситуација са панеднемијом је довела и то тога да мало „скратимо“ буџет за први тим и нажалост десило нам се то да се до последњег кола боримо за опстанак. На срећу, све се завршило добро по нас и могу да кажем да смо већ прионули послу како нам се то више никада не би поновило. Урадићемо све да Раднички наредне сезоне има тим који ће одмах напасти пласман у Европу. Чекамо средства из градског буџета, а колика год она да буду, ми ћемо се прилагодити. У претходне две године смо имали неколико значајних трансфера и та средства су нам много помогла да пребродимо тешку годину која је иза нас– рекао је Марковић.

Члановима Скупштине обратио се и генерални директор клуба Дејан Пропадало.

У 2020. години Раднички је пословао у плусу и остварио добит. Плате играчима и заспосленима исплаћују се редовно и веома је важно што смо дошли до такве стабилности. Познато је да се ми у значајној мери финансирамо из градског буџета, а од почетка ове године нам са те стране није уплаћен ниједан динар. Имамо разумевање за ситуацију са пандемијом и верујемо да ће се то ускоро решити и да ћемо наставити успешну сарадњу коју имамо са градом. Ипак, да би људима било јасно са каквим тешкоћама смо се суочили по доласку у клуб, морам да се вратим у децембар 2016. године. Од тада до данас, за време мандата овог руководства враћено је око 4 милиона евра дуга. Само дуг према фудбалерима тада је био 300 хиљада евра. То је отишло на арбитражу и морало је одмах да се плати како би добили лиценцу за такмичење. Највећи дуг био је према Јавним предузећима и то више од 80 милиона динара. Тадашњи директор клуба, а садашњи члан Скупштине Раде Баста је тада заложио своју личну имовину како би ушли у репрограм дуга и добили шансу да наставимо да се такмичимо. Ми смо сада на пар месеци да тај дуг у потпуности измиримо. За судске спорове платили смо око 25 милиона динара, а исплатили смо и дуг према Зорану Банковићу, који је годинама оптерећивао функционисање клуба. Раднички је спашен од сигурног гашења, а успели смо и да два пута изађемо у Европу и будемо вицешампиони Србије.  Уложили смо средства у стадион и постављање новог терена. Сада правимо фитнес центар за први тим, а неопходно је да што пре направимо још бољу инфраструктуру за млађе категорије. Сведоци смо и појединих медијских напада у последње време на наш клуб, а то нећемо дозволити и увек ћемо оштро реаговати– изјавио је Пропадало.

Нови члан Управног одбора је Милорад Јеркан, директор нишког Дома здравља, који је дошао на место Ивана Спасића, који је поднео оставку из приватних разлога. Нови члан Скупштине је Снежана Митић, уместо Срђана Војиновића.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *