Radnički protiv lige od 12 klubova

Fudbalski klub Radnički je protiv smanjenja Superlige Srbije na 12 klubova, jer je to vodi u “beogradizaciju” srpskog fudbala.

Želimo da se fudbal igra širom Srbije.  U Loznici, Šapcu, Somboru, Užicu, Pirotu, Leskovcu, Vranju, Zaječaru… Slažemo se sa predsednikom Srbije Aleksandarom Vučićem da je neophodno da se ulaže u razvoj srpskog fudbala i zato smo protiv toga da sve svedemo na Beograd.

FK Radnički se zalaže  i za izbore na svim nivoima u Fudbalskom savezu Srbije. Takođe, sumnjamo i u novu sudijsku organizaciju. Mi i dalje ne znamo na koji način se biraju sudije, ko ih bira i po kom kriterijumu, niti je definisano pitanje kontrole i odgovornosti za one koji ne rade dobro svoj posao. FK Radnički se zalaže da se uspostavi sistem sudijske organizacije, koji neće biti nečiji lični izbor. Sumnju odmah izaziva i to da se na sadašnjem spisku sudija nalaze oni poput Lazara Lukića, Pavla Tomića, Marko Ivkovića i sličnih…

Naglašavamo i da komentator na televiziji Arena Sport nije kriterijum da li neki sudija sudi dobro ili ne, a da se već godinama pravi takva atmosfera.

Takođe, smatramo i da FSS duguje odgovor, pre svega srpskoj javnosti, ko ih vodi, da li su to sadašnji funkcioneri, činovnici ili su to neki za koje verujemo da su bivši, jer je trenutno delovanje netransparentno.

 

Поделите чланак на
Вашој друштвеној мрежи

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on google
Google+

Последњи чланци

One Response

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *