Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Раднички против лиге од 12 клубова

Фудбалски клуб Раднички је против смањења Суперлиге Србије на 12 клубова, јер је то води у “београдизацију” српског фудбала.

Желимо да се фудбал игра широм Србије.  У Лозници, Шапцу, Сомбору, Ужицу, Пироту, Лесковцу, Врању, Зајечару… Слажемо се са председником Србије Александаром Вучићем да је неопходно да се улаже у развој српског фудбала и зато смо против тога да све сведемо на Београд.

ФК Раднички се залаже  и за изборе на свим нивоима у Фудбалском савезу Србије. Такође, сумњамо и у нову судијску организацију. Ми и даље не знамо на који начин се бирају судије, ко их бира и по ком критеријуму, нити је дефинисано питање контроле и одговорности за оне који не раде добро свој посао. ФК Раднички се залаже да се успостави систем судијске организације, који неће бити нечији лични избор. Сумњу одмах изазива и то да се на садашњем списку судија налазе они попут Лазара Лукића, Павла Томића, Марко Ивковића и сличних…

Наглашавамо и да коментатор на телевизији Арена Спорт није критеријум да ли неки судија суди добро или не, а да се већ годинама прави таква атмосфера.

Такође, сматрамо и да ФСС дугује одговор, пре свега српској јавности, ко их води, да ли су то садашњи функционери, чиновници или су то неки за које верујемо да су бивши, јер је тренутно деловање нетранспарентно.

 

One Response

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *