Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Станковић поново тренер, екипа од данас у Словенији

Експедиција фудбалског клуба Раднички отпутовала је рано јутрос у словеначке Терме Чатеж, где ће у наредних 15 дана обавити главни део припрема за следећу сезону. На челу експедиције је нови-стари шеф стручног штаба Александар Станковић, који се вратио у Раднички након што је Ненад Лалатовић отишао у Саудијску Арабију, и предводиће га у наредној сезони.

Станковић је прошлу сезону завршио на овој позицији. Дошао је у тешком тренутку, предводио тим у финишу првенства и изборио опстанак у лиги у последњем колу, не доживевши ниједан пораз на седам мечева.

Прво морам да демантујем поједине натписе везане за мој одлазак пролетос. Он је протекао у коректном тону и без иједне лоше речи. Ја сам у датим околностима у финишу прошле сезоне испунио циљ који је пред мене постављен и отишао сам уздигнута чела. Имао сам у међувремену неке приватне планове, а када сам поново добио позив Ивице Тончева, дуго смо разговарали и дошли до закључка да је Раднички изнад свега. Чим су ме поново звали, верујем да су задовољни како смо одрадили посао у тој турбулентној завршници сезоне.  Чека нас сада велики посао. Амбиције су се промениле, сада је циљ бити међу најбоље четири екипе у земљи и ја сам спреман да изнесем тај изазов. Везао сам се за овај клуб, свестан сам његове величине и значаја у српском фудбалу и имам осећај као да нисам ни одлазио. У претходних месец дана се доста тога променило везано за играчки кадар. Неки фудбалери су отишли, многи су дошли и имаћемо довољно времена да планове током припрема спроведемо у дело. Морам да кажем да сам, одмах по постигнутом договору са челницима Радничког, ступио у контакт са Ненадом Лалатовићем и његовим стручним штабом. Предочено ми је шта је до сада урађено у припремном периоду и ми ћемо се сада надовезати  на то. Тај уводни део припрема је бивши стручни штаб одрадио на високом ниову, а сада нас чека онај главни део у Словенији. Не сумњам и да је прелазни рок одрађен на прави начин. Играчи који су дошли имају озбиљан реноме и на нама је сада да их укомпонујемо и створимо игру и систем. У Словенији ћемо имати идеалне услове за рад и бићемо фокусирани само на то од првог дана. Задовољан сам саставом, имамо 25 играча, за сада смо попуњени са по двојицом квалитетних фудбалера на свим позицијама, што није био случај прошле сезоне. Наравно, тржиште је и даље отворено, ја имам одређене жеље око још неких појачања, пратимо ситуацију и реаговаћемо уколико нам се укасе шанса да те играче доведемо у Раднички– рекао је Александар Станковић.

Пут Словеније отишла су 24 играча, а тамо ће их сачекати Јапанац Риохеји Мићибући, који би требало да буде један од лидера овог тима. На списку путника су следећи фудбалери: Дамир Кахриман, Милорад Којић, Стефан Илић, Димитрије Стевановић, Никола Аксентијевић, Никола Стевановић, Огњен Бјеличић, Никола Станковић, Александар Пејовић, Александар Ковачевић, Огњен Ђуричин, Стефан Ђурић, Илија Спасић, Филип Касалица, Петар Ристић, Стефан Митровић, Алекса Душанић, Петар Ћирковић, Андрија Марковић, Вања Илић, Никола Вујадиновић, Вукадин Вукадиновић, Борко Дуроњић и Миљан Шкрбић.

Раднички ће у Словенији одиграти четири контролне утакмице. Меч против Брежица заказан је за 29. јун, против екипе Табор Сежана за 2. јул, против екипе Кршко 7. јула и дан касније против Универзитатее из Крајове.

Раднички је уочи пута у Словенију продужио уговор са искусним нападачем Филипом Касалицом и потписао први професионални угвор са талентованим Андријом Марковићем (18).

Касалица је фудбалер који је преузео улогу лидера нашег тима, на терену и ван њега у финишу претходне сезоне. На крају такмичарске године понео и капитенску траку Радничког.

Марковић игра на позицији десног бека. Рођен је у Грачаници 2002. године, а живи у Нишу већ десет година. У другом делу прошле сезоне наступао је паралелно за омладинску селекцију нашег клуба  и за први тим. Пре тога искуство је стицао на српсколигашким теренима у дресу Будућности из Поповца, као  и у Првој лиги Србије наступајући за пиротски Раднички.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *