Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Гаћиновић: Спреман сам за изазове који ме чекају у Радничком

Нови шеф стручног штаба Радничког Владимир Гаћиновић обратио се јавности у тој улози на дан пред меч 16. кола Суперлиге Србије против Војводине на Чаиру.

Гаћиновић је у Ниш стигао у петак поподне договорио детаље сарадње и потписао уговор са Нишлијама.

-Дошао сам у велики клуб и знам шта се очекује од мене. Раднички је и у бившој Југославији био појам за играче и тренере и драго ми је што сам добио прилику да радим у Нишу. Стигао сам овде пре два дана, ситуација је деликатна и одмах сам почео да се упознајем са начином функционисања клуба и са играчима. Фудбалере које ћу тренирати познајем, али не довољно. Јако је мало времена и ако је нешто проблем у овом моменту, то је да нам време није савезник. Сутра је већ утакмица, а ја сам имао прилику да одржим само три тренинга. Знам да морам полако да уводим новине и знам да превише информација у овом тренутку може да негативно утиче на играче. Свестан сам и да актуелна ситуација није баш најбоља. Екипа је у серији од три пораза у лиги, испала је из Купа од ИМТ-а, тако да сам и претпоставио на шта могу да наиђем пре првог тренинга. Мој превасходни циљ је да полако променим енергију код играча, јер знам да Раднички има прилично квалитетан састав. Овде има доста фудбалера са озбиљним каријерама, тако да знам са чим располажем. Покушаћу да кроз системски рад спроведем моју филозофију фудбала, али понављам да је главни проблем недостатак времена. До краја јесењег дела сезоне остало је још само 20-ак дана, а нас у том периоду чека утакмица за утакмицом. Објективно, ми немамо времена за неки велики рад и суштина у овом моменту је да покушам да у врло кратком року наметнем свој начин тренинг и да се упознам са менталним склопом мојих играча. Сутрашња утакмица ће доста тога показати, а ја се надам да ћемо бити у квалитетном ритму, али може да се се деси и да не буде тако. То свакако не сме да нас поколеба, јер нам предстоји један дуготрајан процес. Ја сам свестан ризика који сам преузео кад сам прихватио понуду да преузмем Раднички у овом тренутку. Свакако да би ми било лакше да сам дошао током зимске паузе, али сам одлучио да се одмах ухватим у коштац са овим изазовом- рекао је Владимир Гаћиновић.

Утакмица против Војводине на стадиону Чаир заказана је за понедељак од 16 часова.

-Морам да похвалим играче. Добро су радили на ова три тренинга. Али утакмица је једно, а тренинг је нешто сасвим друго. Што се тиче нашег састава, ја сутра сигурно нећу моћи да рачунам на штопера Николу Стевановића, који има четири жута картона и на везисту Александра Ковачевића, који је повређен. Сви остали су спремни и конкуришу за стартну поставу. Када је реч о Војводини, ту не би требало трошити пуно речи. Добро познајем тај клуб. Живим у Новом Саду, неко време са радио тамо и то је свакако један пд водећих тимова у Србији. Изузетно ценим њиховог тренера Ненада Лалатовића и сматрам да су он и фудбалер Никола Дринчић главна покретачка снага Војводине. Ето, њих двојица су оставили велики траг овде у Радничком, па ће утакмица и са те стране бити занимљива. Постојала је идеја да ја ову утакмицу одгледам из ложе, пошто сам дошао пре два дана, па да тек онда преузмем вођење тима, али ја сам професионалац и знам да ће играчима бити лакше ако је будем поред аут-линије. Људи из Радничког су били веома коректни у преговорима, брзо и лако смо се договорили о сарадњи и сматрам да је моја дужност да одмах преузмем одговорност. Респектујемо Војводину, али даћемо све од себе да остаримо позитиван резултат и да прекинемо ову лошу серију- завршио је Гаћиновић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *