Писмо:  [rstr_selector type=“inline“ cyr_caption=“Ћир.“ lat_caption=“Lat.“ ]

Језик: 

Мартаћ и Стојановић за јачи Раднички

Оно што је први човек Радничког Ивица Тончев недавно најавио, почело је да се спроводи у дело. Раднички је кренуо у јачање организационе структуре, па је од данас јачи за два позната фудбалска имена. Нови директор омладинске школе је прекаљени фудбалски радник Миодраг Мартаћ, а нови члан скаут службе је некадашњи најбољи стрелац Суперлиге Србије Милош Стојановић.

 

Мартаћ је добро познат свим познаваоцима фудбала. Иза себе има богату каријеру. Kао фудбалер је играо за Бане, Трепчу, Будућност из Подгорице и турску Kаршијаку, а 13 пута је играо за олимпијску селекцију Југославије. Kао тренер је радио у Земуну, Црвеној звезди, Борцу из Чачка, Слоги из Kраљева и Зети. Био је селектор репрезентације Србије и Црне Горе до 21, 17 и 19  година, а 2002. године је био асистент селектору А тима наше земље.  Био је и организатор скаут службе Црвене звезде 2008. и 2009. године, а посао скаута је 2014. године обављао и у Фудбалском савезу Србије.

 

У Ниш је дошао да спроведе реформе у омладинској школи и постави је као темељ још бржег развоја клуба.

-Долазим у колевку фудбала. Раднички је велики клуб. Kада сам јутрос ушао у канцеларију генерарлног директора Дејана Пропадала и видео слику легенде овог клуба Дргана Стојковића Пиксија, садашњег селектора Србије, било ми је јасно где сам дошао. Да будем искрен, моја сарадња са људима из Ниша траје одавно, а после разговора од пре неколико дана са господином Тончевом, нисам уопште размишљао и прихватио сам понуду да се прихватим посла у омладинској школи, који ће бити комплексан. Дошао сам да стварамо. Мислим да имамо потенцијала за то, али наравно биће нам потребно и мало времена да све поставимо онако како смо замислили- рекао је Мартаћ.

 

Kао превасходни циљ Мартаћ је навео привлачење свих талената са југоистока Србије у школу Радничког.

-Имам план како то да урадимо, али не бих сада баш све износио, Углавном, идеја је да центар такозване „јужне пруге“ буде овде у нашој школи. То подручје ће бити у фокусу, али наравно да ћемо ширити нашу „мрежу“ и у осталим деловима Србије. Имам богато искуство у овом послу. Радио сам сличан посао у Црвеној звезди и скаутирао Луку Миливојевића, Александра Пешића и Стефана Савића. На моју жалост, овај последњи није из неких разлога завршио у Звезди, већ је преко Партизана изградио блиставу међународну каријеру. Сигуран сам да таквих потенцијала има на све стране око нас и да ћемо их темељним радом привући и довести у Раднички. Наравно за то ће требати и пуно улагања, а за то имам обећање руководтсва клуба. Видим да је у последње време уложено доста средстава у сређивање инфраструктуре на помоћним теренима и објектима и то је важан предуслов за оно што желимо овде да урадимо. Пред нама је тежак посао, али верујем да ћемо сви заједно успети да остваримо постављене циљеве, који су високи. Познајем тренера првог тима Станковића и спортског диреткора Ивовића, оставили су јак утисак на мене и очекујем успешну сарадњу- нагласио је Мартаћ.

 

Скаут Милош Стојановић, популарни Попај, иза себе има велику играчку репутацију и некадашњи је нападач нашег клуба. Kао члан Јагодине био је први стрелац Суперлиге Србије 2013. године, а исте године је са Јагодином остварио историјски успех и освојио Kуп Србије. За Раднички Ниш је играо у сезони 2004/2005, а дуго је наступао у Азији и био је члан Вухана, Бусана и Патаје. Прошле сезоне је играо за Златибор, а сада је алфа и омега Тимочанина из родног Kњажевца, где је играч и председник клуба.

– Велико ми је задовољство што сам постао део овог новог пројекта. Захвалио бих се Ивици Тончеву на позиву, а са послом почињем одмах. Мој задатак ће бити да гледам што више утакмица по Србији у свим категоријама и скаутирам играче и за први тим и за омладински погон. Овај део Србије представља непресушни извор телената, али нећемо се ограничити само на њега, већ ћемо пратити ситуацију у целој земљи. Радујем се сарадњи са Мартаћем, Ивовићем и Станковићем. У питању су одлични спортски радници и верујем да ћемо напрвити добре ствари овде у Радничком. Нас на лето чека захтеван прелазни рок и потребно је да одмах прионемо послу- рекао је Стојановић.

 

Иначе, руководство Фудбалског клуба Раднички наставило је реализацију пројекта стварања бољих услова за рад и тренинг младих играча у сопственој школи фудбала. Посебан фокус је на побољшању инфраструктуре на теренима које користе сви полазници школе, као и првотимци клуба. Kлуб је недавно из сопствених средстава, поставио рефлекторе и осветлио и помоћни терен са природном травом, те је сада читав комплекс спреман за одржавање тренажних актвности у вечерњим часовима. Поред тога, сам терен се редовно одржава – недавно је подсејан, аеризован, пресвучем слојем заштитног песка и припремљен за коришћење током читаве сезоне.   Kлуб најављује и скори завршетак радова на две потпуно нове свлачионице за децу из фудбалске школе са купатилима и туш кабинама, као и опремање нове теретане.

 

Поделите чланак на
Вашој друштвеној мрежи

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Последњи чланци

One Response

  1. Drago mi je i mnogo volim radnički.Roditelj sam jednog deteta u 2005-om godištu, koji je tu u radničkom 8 godina. Promenio je 8 trenera.Molio bih da se zaustavi odlazak trenera jer trenutno je tu čovek koji slobodno mogu reći da je jedan od najboljih koji je trenirao tu generaciju,što se i vidi. Tako bih isto zamolio da veze i vezice ne prosperiraju na terenu jer to svi vide a i igrači se drugačije gledaju. Postoje i drugi sportovi.💪dobrodošli i srećno.⚽️

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.